31 de maig del 2011

LES HARPIES

Les harpies són uns monstres mitològics amb cap de dona, cos d'ocell i fortes urpes.
Se les relacionava amb les forces de la naturalesa, després amb ànimes de morts, però Hesíode les considerava dones esveltes. Eren filles de Taumant i Electra. Electra era una nimfa, filla d'Oceà i de Tetis va ser esposa de Taumant que va ser un déu marí fill de Pontos i de Gea. Eren germanes d'Iris.



El seu nom en llatí vol dir "que vola i saqueja". Només hi havia dues harpies : Aelo i Nicótoe.
Hi ha un mite que explica que Fineu, un rei vell i cec, va revelar algunes divinitats i va ser castigat en una illa deserta amb unes harpies que eren Aelo i Nicótoe que li robaven el menjar que tenia Fineu.

Els argonautes van decidir ajudar Fineu parant-li una trampa a les harpies. Van anar a robar el menjar quan hi havia un gran banquet i els argonautes les van atacar i les van matar totes dues.




Gerard Bou
2n ESO

8 comentaris:

Aina ha dit...

Pobres harpies, no crec que fos just matarles d'aquesta manera. Bona entrada no en tenia ni idea de la historia d'aquests éssers.

Anahi ha dit...

Les arpies sempre m'han semblat uns esser ben interessants, tot i que no en sabia gaires coses...
Bona entrada!

Artur Bossy ha dit...

Realment no sabia que eren les harpies, no sabia ni que existíen. Són uns monstres realment extranys i no crec que algú li fés gràcia trobar-se'n una. Bona entrada!

Mireia Cutura ha dit...

No coneixia gaire la història de les harpies, però crec que són ben interessants a més el prezi està ben explicat tot.
Bona feina!

elsa camins ha dit...

no conexia les harpies, són uns essers ben coriosos. No magradaria trobarme una. No semblaben ser gaire macas.
Bona entrada!

Cristian Martinez ha dit...

No sabia res sobre les harpies, ara he aprés moltes coses sobre elles. Ademes amb el prezi has complementat molt bé l'informació.
Bon treball!

Anònim ha dit...

Com molt ben dit han dit els meus companys jo, tampoc sabia res sobre les harpies. L'informació està molt ben estrucuturada i resumida a la vegada, he après molt sobre les harpies ja que pràcticament no en solem parlar d'elles. A més el prezi està ben fet. Bona entrada!

Unknown ha dit...

Semblen uns bons éssers! Bona entrada i bon prezi!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts