21 de desembre del 2018

L'ECONOMIA I LA MONEDA DE L'ANTIGA GRÈCIA

ECONOMIA:
L'economia es basava en l'agricultura, principalment en el cultiu de blat, d'olivera i de vinya. La ramaderia, principalment en zones de muntanya on criaven porcs, ovelles i cabres i en alguns casos bous i cavalls. 
Tot i que la ramaderia i l'agricultura, no podem oblidar el comerç. Grècia va ser un dels països més importants de l'època comercialment, ja que era un lloc estratègic per a la compra-venda de productes. Un dels productes més fabricats comercialitzats era la ceràmica, sobretot a Corint i a Atenes, ja que era molt valorada per la seva estètica i qualitat. Era majoritàriament fabricada pels esclaus i l'estil era fortament influït pels estrangers. Els comerciants que la venien solien tenir negocis petits. 
El treball del miners era realment dur. Treballaven en espais molt petit i baixos, amb poques eines. La majoria de mines era explotada pels esclaus provinents de Tràcia. 

Ceràmica romana
MONEDA:
La moneda que s'utilitzava a Grècia va aparèixer l'any 550 a les ciutats de costa i s'anomenava dracma. Les primeres monedes estaven fetes d'una barreja d'or i plata anomenada electrum, i més tard eren del material més valorat en el moment, la plata. També se'n van fabricar algunes de bronze.
Un dels dibuixos més utilitzats per la moneda era el mussol Atena que actualment es conserva en algunes monedes d'euro. 

 Dracma amb el mussol Atena





Euro amb el mussol atena

Aquesta moneda tenia diferents usos:
- Servien com diners pel comerç.
- Eren una font d'ingressos.
- Era una forma de col·leccionar metalls preciosos. 
- La ciutat que podia produir monedes, era d'alguna manera més prestigiosa que les que no podien produir-ne. 








Silvia Kanuteh Rubio
1r batx

7 comentaris:

Gabi Núñez Gómez ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Gabi Núñez Gómez ha dit...

Podem veure com la influencia del diner a dia d'avui encara es present amb nosaltres, ja que com els antics grecs, relacionem el prestigi amb produir mes diner.
Molt interessant!

Unknown ha dit...

Podem veure com els grecs es van iniciar ràpidament en el mon del capitalisme, ja que les moneres eren la cosa més valorada. He trobat molt interessant el fet de que encara es conservin alguns mussols darrera certes monedes.
Bona feina!

Jana Casacuberta

Berta Dong Reixach ha dit...

Podem veure que en aquelles èpoques els diners ja eren una cosa molt important i molt ben valorada per la societat. Ja eren un material essencial per poder viure i tenir més o menys privilegis.
No s'havia que encara hi ha algunes monedes que tenen el disseny del mussol.
I el que no entenc es perquè hi havia gent que les col·leccionava a més d'utilitzar-les!

Una entrada molt interessant.

Alba Le Riera ha dit...

Encara que Grècia en aquella època es caractertizava per l'agricultura, un factor que també era molt important era l'artesania, que es va desenvolupar juntament amb el comerç.
Per altre banda, és molt interessant que també fessin servir les monedes com una manera de col·leccionar metalls valiosos.
Bona feina!

Júlia Sabat ha dit...

Trobo molt curiós els diferents usos de les monedes amb disseny de mussol d'Atena i que actualment es mantingui en algunes monedes d'euro després de tant de temps. Adquirim moltes coses que pensem que són actuals però que enrealitat tenen molta història al darrere.
Bona entrada!

Bruna Villegas ha dit...

Una entrada molt interessant, Sílvia! Deixa'm afegir que, degut a la mitologia, podem trobar monedes en relació a ella. Un bon exemple és la moneda grega que conté el mite d'Europa i el brau. Bona feina!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts