PERCY JACKSON I ELS HEROIS DE L'OLIMP (I)

Si sou aficionats a llegir, potser coneixereu la saga de Percy Jackson. Rick Riordan, de fet, ha escrit dues sagues seguides, Percy Jackson i Els herois de l'Olimp, que són una sola història. Aquí teniu una mica de resum de la primera part de la saga: Percy Jackson.

ARGUMENT
Riordan ens presenta un noi de 12 anys que va d'un col·legi conflictiu a un altre, ja que sempre li passen fets poc normals que fan que l'expulsin. Té TDAH i dislèxia. Té un millor amic, Grover Underwood, que resultarà ser un sàtir, un esperit de la natura, mig home i mig cabra. Aquest l'ha de portar al Campament Mestís, un campament per a joves semidéus. Allà, li expliquen què significa ser semidéu, i de seguida agafa fama, ja que descobreix que és fill de Poseidó, déu grec dels mars. També coneix una noia, Annabeth Chase, filla d'Atena, amb qui començarà una gran amistat, i Luke Castellan, fill d'Hermes. A l'inici del primer llibre se'ns mostra una profecia que diu que un semidéu fill dels tres grans apareixerà al campament per salvar la humanitat. A partir d'aquí comencen les seves aventures per salvar el món, ja que Cronos, l'antic i malvat tità del temps, s'està despertant.

Els llibres de la saga de Percy Jackson

L'AUTOR
Rick Riordan va néixer el 5 de juny de 1964 a San Antonio, Texas. Es va graduar en llengua anglesa i història. El seu primer llibre, Percy Jackson i el lladre del llampec (Percy Jackon and The Lightning Thief) va ser publicat el 2005, i el 2006 en espanyol. Percy Jackson i els Herois de l'Olimp no és l'única saga de mitologia que ha fet, ja que també ha fet una saga de mitologia egípcia, les Cròniques de Kane, i una de mitologia nòrdica, Magnus Chase i els déus d'Asgard.

VERITAT O MITE?
Percy Jackson crea un món superposat al nostre, i ens presenta una realitat en la que els déus i herois grecs existeixen. Ara, però, el centre del món occidental ja no és Grècia, sinó els Estats Units, així que els déus resideixen a la planta 600 de l'Empire State Building. Riordan també ens explica que batalles i successos històrics com la Primera Guerra Mundial van ser causats per semidéus. Representa que hi ha semidéus escampats per tot arreu, i que qualsevol en podria ser un sense identificar. Aquesta adaptació a la nostra cultura fa que els lectors de Percy Jackson s'enganxin i disfrutin dels llibres, mentre s'imaginen les seves pròpies aventures com a semidéus.

Aquí us deixo el tràiler de la pel·lícula. Si en voleu saber més de la segona saga, els Herois de l'Olimp, consulteu l'entrada de la Paula Sala, i si en voleu saber més sobre la pel·lícula, consulteu una entrada que penjarà la Marta Orte, pròximament en aquest blog.


Maria Erra
1r Batx

Comentaris

Nora Prado ha dit…
A sigut sorprenent ja que no sóc gaire fan de les pel.lícules però la película de Percy Jakson, al llegir la teva entrada m´ha entrat molt l'interes i estic esperant emocionada la proxima entrada que parla més de la película.
Unknown ha dit…
Ben aviat tindreu l'entrada en la qual parlo sobre la pel·lícula, per tots aquells que us interessi la saga cinematogràfica de Percy Jackson. Maria, espero que entre la teva entrada, la de la Paula i la meva, motivem als lectors del blog a veure les pel·lícules o llegir els llibres!
Unknown ha dit…
Gràcies pels vostres comentaris i m'alegro que la meva entrada hagi sucitat interés pels llibres i pel·lícules. Completament d'acord amb tu, Marta!
Unknown ha dit…
M'encanta! Tenint en compte que és una de les meves sagues preferides m'ha encantat com t'has explicat. A més, espero que aquesta entrada, la de la Marta i la meva serveixin per provocar intriga als lectors per tal que la llegeixin o vegin les pel·lícules.
Martina Vilar ha dit…
Llegint l'argument i mirant el tràiler de la saga, m'ha vingut ganes de llegir aquesta saga i saber històries. A més a més el tràiler diu que el director també va ser el director d'en Harry Potter, i jo sóc una gran fan d'en Harry POtter. A veure si aquest estiu compro aquests llibres i me'ls llegeixo. Molt bona entrada!
Anònim ha dit…
Com a fan de Percy Jackson que sóc, trobo increible la manera en que l'autor va aconseguir desenvolupar tota aquesta saga, mencionant tans mites: des del laberint de Creta (apareix en el quart llibre), fins el mite de Polifem (apareix en el segon llibre).
I un tret important de la saga és com es repateixen certes escenes de mites, en la història, com per exemple el haver de derrotar de nou a Cronos, però aquesta vegada en el segle XXI!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)