11 d’octubre del 2013

ORFEU I EURÍDICE

ORFEU I EURÍDICE


És una òpera en tres actes del compositor alemany Christoph Willibad Gluck, amb la data de 1762 i està basada en el mite d'Orfeu. Pertany al gènere d'acció teatral, que implica que l'òpera es basa en un tema de mitologia que utilitza danses i cors. La peça va ser estrenada a Viena l'any 1762. És una de les primeres obres en que Gluck plasma la seva intenció de reformar l'òpera, tractant que la poesia, el llenguatge i l'acció dramàtica que van reflectir en la senzillesa i el poder de la tragèdia grega. Alhora, va intentar reemplaçar els recaragolats arguments i la complexitat de la música, característiques de la òpera seriosa, per una "noble senzillesa" en la música i el drama.





Khrystyna Kyshenyuk
4t ESO

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Oh, Khrystyna, quin post més interesant.
M'has ajudat a descubrir coses que no sabia.
Esta molt bé, quan puguis penja un altre!

Unknown ha dit...

Molt interesant Khrystyna, aquesta entrada entra ganes d'anar a l'òpera. Sobretot al veure que va ser estrenada fa tants anys.

Karina Szabo ha dit...

Una manera divertida i original d'explicar el mite d'Orfeo! Molt bona idea la de Gluck per reformar l'art i afegir la música i el drama. Bona entrada!

Judith Rodríguez ha dit...

No em sorprèn que Christoph Willibad Gluck decidís fer una òpera justament sobre el mite d'Orfeu, ja que com tots sabem era un personatge molt entregat a la música i se'l reconeixia pel seu talent musical. Bona feina!

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts