TARRACO

Ja que els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat vam fer una visita el passat dia 26 d'Abril a Tàrraco hem pensat en informar-vos una mica de la ciutat la qual vàrem visitar.

A les terres de Tàrraco, l'actual Tarragona, van arribar-hi els Romans al final de la segona guerra púnica, en el 218 a.C.





Durant l'imperi Romà, Tarraco era una de les ciutats principals de la península Ibèrica i va ser capital de província de la Hispània Citerior. Òbviament una ciutat tant important tenia un conjunt arqueològic molt ampli.


Dins de la ciutat de Tàrraco podem trobar:

El Circ: Va ser construït al segle I d.C i consta d'una part rectangular allargada (325 x 110/112 m ) amb un aforament de 25.000 persones. De la seva estructura en conservem gran part de la fatxada exterior així com les voltes que feien funció de Grades. Es troba ubicat dins del recinte emmurallat i molt a prop del Fòrum provincial per tal de facilitar el desplaçament entre els dos monuments.




L'amfiteatre: Tàrraco va ser una de les poques ciutats d'Hispània que va abastir un amfiteatre, un senyal més per adonar-nos de la importància d'aquesta ciutat. Va ser construït en el segle I d.C , per la dinastia Flàvia. Esta localitzat fora de les muralles, al costat del mar. Consta de diferents parts o maenianum a les grades, on s'asseia el públic. Al centre hi havia una gran espai on es feien els espectacles, lluites d'home contra home o lluites d'home contra animal.



En el segle VI d.C es va construir una basílica dins de l'amfiteatre on es cremaven vius tots aquells que havien comès algun tipus d'estafa a la ciutat. Encara es conserva gran part del monument.

Fòrum de Colònia i Fòrum provincial: Del fòrum de Colònia només en conservem una part, la de la basílica. Es diu que es on es feien els afers comercials i esta localitzat en una plaça del centre de la ciutat.



A part del fòrum de Colònia, on es feien afers d'assumpte local, també hi havia el fòrum provincial on es feien assumptes relacionats amb el govern i els habitants de la ciutat. Es deia que era un recinte bastant gran on les dues torres, les de Pretori i la d'Audiència, el tancaven.



La vil.la Romana dels Munts: Característica per les seves restes arquitectòniques i pels seus elements ornamentals (escultures, mosaics etc). Aquesta vil.la romana es remunta entre el segle I i V d.C, un període d'ocupació. Feia la funció en àmbit funcional, o sigui termes, habitacions etc.




Aqüeducte de Tàrraco: Va ser construït en el segle I a.C i s'usava per subministrar aigua a la ciutat de Tàrraco i va ser utilitzat fins ben bé entrar el segle XVIII.Està construït amb pedra local unides en sec. L'estructura del aqüeducte és de 11 arcs al pis inferior i 25 en el superior, amb una alçada màxima de 27 mi una longitud de 217 m. Es un dels monuments més espectaculars de Tàrraco.








Yasmina Ketami
1r Batx

Comentaris

Laia Fernández ha dit…
Tenim la sort que hagin quedat tantes coses per poder visitar a l'actualitat. El més famós, cal dir que és l'amfiteatre, i potser també el més estètic. bona entrada!
Adrià ha dit…
Realment va ser una sortida força interessant ja que varem aprendre moltes coses d'una antiga ciutat romana que tenim al costat de casa i de la qual en desconeixiem moltes coses.

Bona entrada!
Molt bona entrada i molt ben explicat tots els llocs que podem trobar a Tarragona i que encara es poden visitar. Com has dit a la teva entrada vam anar alguns alumnes a visitar-la i va ser una sortida força interessant i molt divertida i jo crec que tothom va apendre alguna cosa important d'aquesta ciutat.
Unknown ha dit…
Molt bé Yasmina! Has fet un bon resum de la nostra excursió, només afegiria el tema del port que temps enrere feien servir els romans de la ciutat de Tarraco. Com podem veure en la foto de l'amfiteatre i en la del mapa general, Tàrraco estava molt a prop del mar, i ens van dir que al sud de la ciutat, fora les muralles, se situava el port.

Visitar la Tarragona antiga va ser emocionant, ja que fa molts i molts anys en aquesta terra nostra hi vivien el romans, i en tenim proves tangibles! Això ens ho va transmetre la sortida perfectament, i crec que se'ns quedarà gravat a la ment per sempre més.

:)
Anna Solà ha dit…
Bona entrada Yasmina! Després d'estar un dia al sol visitant tots aquests monuments, haver fet tantes exposicions orals, serem tots uns experts en història de Tarraco! És molt bonic i educatiu, tothom que estudia llatí (i els que no, també) hi haurien d'anar perquè veient el món antic arribem a entendre el món d'ara!
Danny Baena ha dit…
Es molt interessant,has fet un gran treball Yasmina :)
Pol Relloso ha dit…
M'ha agradat molt aquesta entrada ja que és força completa , tant a nivell de contingut , tant visual com escrit. has posat uns vídeos a la estrada i això és un dels detalls qe fan que l'entrada sigui bona. Aquí et deixo una pègina que tracta sobre aquest tema:
http://www.xtec.cat/~sgiralt/labyrinthus/roma/urbs/tarraco.htm


Gràcies per la teva aportació!!!

Entrades populars d'aquest blog

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES