28 d’abril del 2009

LA NECRÒPOLIS DE LA PLAÇA VILA DE MADRID




El subsòl de la plaça de la Vila de Madrid de Barcelona tindrà un espai de 119 metres quadrats per acollir un centre d'interpretació de la necròpolis romana. La cara negativa és que l’espai tornarà a estar en obres.

Fa uns dos anys que es treballa a nivell de subsòl i alhora també a la superfície. Tot el perímetre de superfície d'aquesta concorreguda plaça del Gòtic fa quasi un any que està rodejat amb tanques que impedeixen el pas.

El Museu d'Història de la Ciutat, que és qui controla les obres del subsòl, assegura, sense gaire seguretat, que els treballs s'acabaran "d'aquí a un mes o una mica més".
A més del que es fa en el subsòl, l'empresa hi construirà una passarel·la per accedir des del nivell superior de la plaça a les tombes i al museu. I amb el paquet d'inversions, es pavimentarà la plaça.

En el centre d'interpretació, que fa anys que està excavat sota la plaça, s'exposaran les peces importants que es van trobar a les tombes. Són objectes molt humils perquè corresponen a esclaus, que eren els enterrats en aquest lloc.

Pel que fa als trossos de jardí que havien de ser "l'oasi verd de Ciutat Vella", segons l'anunci que va fer l'Ajuntament el 1998, fins ara no han quallat. En part perquè la majoria dels visitants s'hi estiren i l'herba es fa malbé
.

Font: Diari l’ Avui dia 28/04/2009

Andrea Padilla
4rt ESO

5 comentaris:

Montse ha dit...

Gràcies Andrea per publicar aquesta notícia d'actualitat, sé que has fet un esforç perquè teniu exàmens. A veure si algú troba més fotos d'aquesta plaça i ens explica on es troba i quines restes hi ha.

beeRtaa ha dit...

andreaaaa! mira la noticiaa :)
si que ahs nat rapid :O
un besitoo :).

mireia ha dit...

Està bé que sempre estiguin trobant reliquies per la "zona" on vivim, és interessant per rebre turistes i tot :)
La notícia està molt bé!

Elena ha dit...

Andrea, gràcies per publicar la notícia, és molt interessant i així sabem tot el que passa a l'actualitat.

Jony ha dit...

molt bé Andrea!!
sempre busques notícies d'actualitat, i aquesta de la necropolis a la plaça Vila de Madrid és molt interesant

Gràcies

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts