LA COMÈDIA A ROMA



La comèdia a Roma no es pot considerar un gènere original, sinó que està profundament influït per la comèdia grega i per autors com Menandre. La comèdia romana que va tenir més èxit és la que es coneix amb el nom de palliata, és a dir que tractava de temes situats en ambient grec.

Els principals autors de comèdies a Roma van ser Plaute i Terenci; del primer se’n conserven unes 21 obres i del segon, sis. Com a exemples característics podem citar la Comèdia de l’olla, Els bessons, El Soldat Fanfarró

Els personatges principals de la comèdia són els esclaus murris que malden per solucionar els enamoraments dels seus amos i arravatar als alcavots les noies amb què funciona el seu negoci. Altres personatges són el del soldat fanfarró i cregut, o el dels vells, que solen ser massa rígids en l’educació dels fills, encara que de vegades tenen un gran interès per les jovenetes. Les dones normalment fan un paper passiu o secundari.

El llenguatge de la comèdia és popular, tret de la gent del carrer, de manera que la llengua de la comèdia és especialment en el cas de Plaute, la que parlaven els romans dia a dia.

Comentaris

Michele. ha dit…
Això... no sé per què... però em sembla que ho has posat pensant en nosaltres. Nos te absolvemos de omni pecatis que facis posteriorment, si això resulta ser útil per al treball de Plaute.

Ave
Montse ha dit…
Majka, tu bé saps que les comèdies romanes són molt divertides. Tal com expliques els personatges són d'allò més trapelles. Potser podríem anar a Tarraco a veure el PSEUDOLUS de Plaute, que el fan a l'abril. Què et sembla? què us sembla a la resta?

Molt bona aportació!!
mireia ha dit…
si, si anem d'excursió!
també podriem fer una comedia nosaltres no, Montse? :)
fins demà

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES