Presentació

Som dues professores de Grec i Llatí de l’IES Vil·la Romana de La Garriga. El nom de CLÀSSICS A LA ROMANA ve del nom de l'Institut! Per tant, aquest bloc és de cultura clàssica, per alumnes i professors interessats en el llatí, el grec i tot el referent al món clàssic.

Les dues estem d’acord en la sort que hem tingut en conèixer-nos i d’una relació professional de seguida n’ha nascut una amistat. Aquesta bona relació ens ajuda a l’hora de treballar i compartim idees, formes de treballar, etc. D’aquesta manera la feina és molt millor i més agradable.

El que tenim per nosaltres ho volem també pels nostres alumnes i que es treguin les cabòries del cap i aprenguin a COMPARTIR. Compartir és una paraula màgica, perquè fa les coses més fàcils, més grans, I SENSE ESFORÇ. Compartir la feina feta, compartir la informació trobada, les experiències, etc. I d’aquesta filosofia ha nascut el bloc.

Aquest és un bloc on TOTS participem. Tots els nostres alumnes tenen perfil d’AUTOR del bloc i poden, per tant, penjar tot tipus d’informació.

Aquest no és un bloc pensat per posar textos que es poden repartir en fotocòpies, o per posar els pensaments magistrals d’un llicenciat sobre una microscòpica qüestió. Aquest és un bloc per FER-NOS CRÉIXER, per APRENDRE FENT, que, segons la nostra manera d’entendre, és la millor manera d’aprendre. La idea és que els alumnes s’impliquin, aprenguin al màxim i es diverteixin compartint.

El fet que una de les dues marxi l’any vinent ens entristia, però el costat positiu és quan gran es farà el nostre bloc i quants alumnes diferents compartiran informació i pensaments. I no descartem pas la idea d’afegir-hi alumnes i professors que no siguem nosaltres! Volem que la filosofia del treball en equip substitueixi, en un món com el que vivim, la competició. No podem oblidar mai, i menys en les nostres assignatures, que tot el que estudiem i tot el que vivim ho mouen persones: i és amb elles amb les que convivim, amb les que fem història, etc. per tant, què millor que tenir una bona relació que ens beneficiï a tots. Compartir és només el principi.

Alguns alumnes eren reticents en pensar que un treball fet per ells podia ser copiat per uns altres alumnes, i de fet a nosaltres també se’ns va passar pel cap que algú podia prendre lliurement la informació penjada, o la idea tinguda, però AIXÒ ÉS JUSTAMENT EL QUE VOLEM FER: és positiu que algú es descarregui el teu treball, perquè voldrà dir que és interessant i útil per la resta, com per nosaltres és interessant consultar altres blocs, o materials que han confegit altres estudiants o professors.

Els alumnes són els autèntic protagonistes d’aquesta història i sense la seva MOTIVACIÓ això no hagués pogut ser possible. Així, doncs, GRÀCIES a tots vosaltres per iniciar aquest projecte!

Per últim hem d’agrair a Gema que ens ha dissenyat gratuïtament el menú que veieu al bloc. Ella és una gran persona i segueix, tot i que en un altre àmbit la nostra filosofia i comparteix un munt d’informació amb navegants per millorar els seus blocs. GRÀCIES!

Comentaris

Unknown ha dit…
Moltes felicitats. Heu fet una feina meravellosa i això es veu en la vostra presentació!
Susana ha dit…
He trobat el vostre blog i la veritat es que m´agrada molt la forma en que tracteu d´enseyar història antiga als vostres alumnes. He pensat en enviar-vos un link que potser us podria ajudar encara més. Sobretot si penseu fer algún taller d´escriptura antiga, trobareu papirs,tabulae Ceratae,...i també mosaïcs i objetes relacionats amb la vida a la antiga roma.
http://www.der-roemer-shop.de/index.php?language=es
desitjo que us agradi:
Montse ha dit…
Gàcies Susanna per les teves paraules i per posar-nos aquest enllaç. L'he mirat i és molt interessant. El posarem a enllaços d'interès pels alumnes.
Yasmina Mesa ha dit…
M'agrada aquest blog el pots fer servir per moltes coses, i aprens força.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES