THOR I HÈRCULES

Thor era el déu del cel, llamps i trons més venerat per les tribus alemanyes. Fill d'Odin i Lord era també el déu de la força física ja que cap home ni divinitat podia igualar-lo. Aprofita aquesta qualitat per lluitar contra els gegants de l'Escarxa, els seu principal passatemps. 

A Thor se'l reconeix ja que per la seva barba vermella i per que sempre porta amb ell un martell anomenat Mjolnir amb un gran poder destructiu, i que després de ser llençat sempre torna a la mà. A més a més porta un cinturó que duplica la seva força. 

Quan el cristianisme es va estendre cap al Nord, els seguidors dels antics déus es van oposar a la figura de Jesucrist, i portaven amb ells uns amulets amb forma de martell com a resposta a la creu cristiana. 

Thor amb el seu martell
Els pobles indoeuropeus tenien un déu del cel, trons i llamps. Probablement, Thor va heretar les principals característiques de les religions i cultures indoeuropees, encara que es va desenvolupar en la cultura i religió germànica.

Per aquesta raó és que Thor és molt relacionat amb Hèrcules ja que tenen moltes similituds. Per començar, el martell de Thor es representa amb el garrot d'Hèrcules,  però a més a més la gran golafreria es presenta en tots dos casos. Per altra part, tots dos són molt importants i representatius per a la societat.


Thor a la dreta i Hèrcules a l'esquerra
Amb aquest nom es va fer una pel·lícula: Thor
En el film l'univers està dividit en 9 regnes encara que només en surten 3: Asgard, on viuen els gerrers i els homes poderosos; Jotunheim, on viuen els gegants de gel; i Midgard, on viuen els humans. 
Odin viu al regne d'Asgad i té dos fills: Thor que és fort, impulsiu i amant de les batalles, i Loki que és més tranquil però més astut. 

Les accions imprudents de Thor revifen una antiga guerra entre el regne Asgard i el de Jotunheim. És per aquesta raó per la qual Odin el desterra i se'l porta a Midgard, obligat a viure entre els humans com a càstig.
Una vegada allà coneix a la científica Jane Foster amb qui aprèn el que necessita per a ser un verdader heroi. Tot seguit Loki envia una perillosa arma coneguda com "El Destructor". És aquest moment quan el déu del tro es dóna compte que ell es un gran heroi. 

Pels que esteu interessats en veure la peli però encara no us animeu, a continuació us deixo el tràiler: 



Aquesta és una pel·lícula molt actual que enllaça la fantasia (com es pot veure en els superherois) amb una mica d'història i mitologia. Un exemple que podem veure molt clar és que a la pel·lícula hi surt el martell de Thor tan anomenat i tan significatiu per a tota la gent d'aquella època. 

Què us ha semblat la pel·lícula? Us ha agradat la trama? Coneixeu una altra interpretació d'aquest déu?

Martina Maldonado 
4t ESO

Comentaris

Adrià Sanchez ha dit…
Bona entrada Martina, ja tenia constància d'aquests dos homes, m'ha semblat una entrada molt interessant perquè encara que siguin molt diferents, els pots observar i pensar que són el mateix però en cultures diferents com en aquest cas.

Si que es veritat que va uns mesos van fer la pel·lícula de Thor el deu de la força en el cinema, m'ha semblat una entrada molt bona i força interessant!
Yasmina Ketami ha dit…
La pel.licula encara no la he vista encara que aquest tema m'agrada molt de debò! Realment abans jo creia que Hércules i Thor teníen alguna cosa en comú i no anava tan equivocada, que el martell i el garrot comparteixen una gran similitud.
M'animaré i intentaré veure la pel.licula!
Molt bona entrada!
Paula Campelo ha dit…
Ara que ho llegeixo a la teva entrada, no m'havia fixat en què hi havia tanta similitut entre Thor i Hèrcules i ara que ho llegeixo és totalment veritat.

No sabia que Thor portava una barba vermella i que portava un cinturó que feia que la seva força augmentés el doble, ja que a la pel·lícula el protagonista és ros.

La pel·lícula realment està molt bé, ho puc afirmar perquèhe gaudit d'ella en diverses ocasions. Realment crec que està molt ben feta i personalment em va agradar molt, ja que mesclen el món dels déus amb el món dels vius. La pel·lícula també incorpora escenes d'amor, ja que el protagonista i Jane Foster finalment s'enamoren.

Una entrada molt ben feta Martina!!!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES