27 de maig del 2013

ZEUS

Júpiter, o més conegut com a Zeus, era el fill dels titans Crono i Rea, i va ser el déu del cel i del tro. La seva principal arma era el llamp. Es va convertir en el rei del déus quan els va guiar cap al triomf sobre els titans en la guerra còsmica. 
Es va casar amb la deessa Hera, però era famós per les seves nombroses conquestes sexuals, que incloïen deesses, nimfes i mortals. 

Déu Zeus, amb el llamp a la mà
LES DISFRESSES DE ZEUS: El cos resplendent de Zeus terroritzava als mortals ja que el seu llamp calcinava tot allò que s'apropava a ell. Per aquesta raó Zeus solia disfressar-se per poder apropar-se a les seves estimades. És així que va captivar Europa amb forma de bou, va entrar a la presó de Dànae convertit en una pluja dorada, es va transformar en sàtir per violar Antíope, es va apropar a Leda en forma de cigne, va enganyar Alcmena fingint ser el seu marit, i es va convertir en àguila per emporter-se Fanímedes, una jove de la qual es va enamorar. 
A més a més va disfressar a les seves estimades perquè la seva esposa no sospités de la seva infidelitat.
En aquesta imatge Zeus apareix en forma de bou,
i a sobre podem veure  la deessa Europa

ELS FILLS DE ZEUS: Zeus va tenir dotzenes de fills de les seves diferents amants, i alguns d'aquests van desenvolupar diferents papers en altres mites grecs. Zeus i la seva esposa, Hera, eren els pares de divinitats com a Ares (déu de la guerra) i Hebe. 
Hermes va ser producte de la seva unió amb Maia, i de la relació amb Metis va resultar el naixement de la deessa Atena. Amb Leto, Zeus va tenir els  bessons Apol·lo i Artemisa, amb Eurínome  a les tres Gràcies i amb Mnemósine  va concebre les Muses. Entre les seves amants mortals, Europa va ser la mare de Sarpedó (heroi de la Guerra de Troia), Minos (rei de Creta) i Radamantis. Finalment, de la seva aventura amb Ananké van néixer les Moiras, i amb Dànae va tenir a Perseu i Alcmena, amb la qui més endavant va tenir a Hèracles. 
Zeus amb els seus fills

Martina Maldonado
4t ESO

2 comentaris:

Yasmina Ketami ha dit...

Zéus el déu dels déus! quin déu més faldiller! arribar a tenir dotzenes de fills, estar casat i tenir tantes amants i tantes dones diferents incluint mortals i ninfes!
moltbona entrada!

Meryem Merimi ha dit...

M'ha semblat una entrada molt interessant! Una de les curiositats que he trobat és que va ser reconegut també per les seves aventures amb altres dones, per la qual cosa Hera gairebé sempre castigava als seus amants. Bona entrada!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts