30 de maig del 2013

L'INFRAMÓN

L'inframón sol veure's com un món paral·lel al nostre, amb els seus propis déus. En moltes cultures habiten les animes dels morts i està tancat per rius, murs o flames que impedeixen que els humans hi entrin. Les animes el creuen de camí a una nova vida, o bé passen la seva eternitat entre els dimonis. 

ELS GOVERNANTS DE L'INFRAMÓN: El rei de l'inframón té el major poder i és un dels éssers més temuts del cosmos. A més a més, sol ser el jutge que escolta els relats de les animes sobre la seva existència en el món dels vius abans d'imposar-li la sentència. Els governants de l'inframón tenen un aspecte  molt divers. Uns semblen cossos en descomposició i altres són tan obscurs que gairebé no es poden veure. 

Antic inframón
ELS GUIES DELS MORTS: Els obscur inframón no és fàcil de trobar i, una vegada trobat, no és fàcil entrar en ell. D'aquesta manera existeixen uns éssers anomenats Psicopompos que guien a les animes dels morts. Aquests tenen formes molt diverses, però la majoria són alats o habiten en cossos d'ocells per a desplaçar-se volant entre els dos móns. 
  • HERMES: Aquest déu grec escoltava les animes fins al Hades. Com a déu mentider, ningú podia enganyar-lo per a distreure'l en la seva labor. 
  • CARONT: El clàssic Hades estava rodejat d'aigües del riu Estígia. A canvi duna moneda que es col·locava a baix de la llengua del mort, el barquer Caront portava la seva anima a l'altre costat del riu. 
Psicopompos
DEESSES DE L'INFRAMÓN: Moltes deesses de l'obscuritat s'associen amb l'inframón. Algunes regnen en ell, juntament amb els governants masculins, però altres desenvolupen altres papers, com el de pujar a la Terra. A causa d'aquest contrast de la gran lluminositat de la Terra i la obscuritat de l'inframón, moltes es vinculen al sol, la fertilitat i la pluja. 
  • HÈCATE: Deessa grega de la lluna i reina dels fantasmes de l'Hades. Guiava a la seva tropa d'esperits en les seves visites a la Terra.  
  • PERSÈFONE: Quan Hades va raptar a aquesta bella deessa grega de la fertilitat, Zeus va decidir que aquesta havia de passar mig any a l'inframón, i l'altra mitat en la Terra, on feia créixer les collites.
Deessa Persèfone
Martina Maldonado
4t ESO

2 comentaris:

Paula Campelo ha dit...

Una entrada molt interessant Martina!!

Tots hem sentit a parlar sobre l'inframón i sobre els déus i deesses que hi són. La veritat és que no és un lloc gaire agradable, ja que és on hi habiten les ànimes dels morts, però representa que és com un món paralel, com bé has dit tu.

Sincerament, si estigués allà em faria molta impressió veure a algun dels governants, ja que alguns dels seus cossos estan en descomposició i no seria gens agradable contemplar-ho.

Un dels personatges que més em crida l'atenció és Caront, tenint en compte que deu ser una feina molt dura dedicar-se a transportar les ànimes dels morts fins a l'inframón i que sigui l'única cosa que pugui fer al llarg de la seva vida.

Per últim, em sembla molt cruel el que va fer Hades ja que va enviar a Persèfone al inframón sola durant mig any i crec que per molt que estigués enfadat és un extrem on no hi cal arribar.

Brian V. ha dit...

Els deus i els seus castigs... tots hem sentit parlar sobre l'inframon i els seus mites però en aquesta entrada he trobat coses molt interessant. molt bona entrada.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts