28 de maig del 2013

TREBALL LLATINISMES

Els alumnes de 4t d'ESO de l'optativa de llatí hem realitzat un treball sobre alguns llatinismes. Els llatinismes que hem escollit són els següents:

- Carpe diem: viu el moment.
- In crescendo: en augment.
- A priori: al principi.
- Ipso facto: ara mateix.
- Motu proprio: voluntàriament.
- In albis: quedar-se en blanc.
- Facta, non uerba: fets, no paraules.
- Lapsus: quedar-se bloquejat.

Aquestes són les nostres representacions per cada llatinisme. 

MOTU PROPRIO I LAPSUS: 


IN ALBIS: 


FACTA, NON UERBA: 

La meva germana està preocupada. Vol saber si la seva parella l’estima de veritat o no. Ella diu que quan parlen per telèfon tot va bé, però quan es veuen sembla que ell no està a gust. Últimament està trista i parla molt amb mi. Ja li tinc dit: facta, non uerba. 

A PRIORI:


IPSO FACTO:


CARPE DIEM: 


IN CRESCENDO:

Mireia Linares
Eulàlia Tarragó
4t ESO

9 comentaris:

Yasmina Ketami ha dit...

òndia! Aquests tòpics els utilitzem molt a la literatura universal, a molts poeemes del renaixement els utilitzen i fins hi tot avui día l'utilitzem, el joven diem molt l'expressió de "Carpe Diem" que sóm joves i que vivim el moment!

Laia Fernández ha dit...

Com bé diu la meva companya Yamina, aquest any, a primer de batxillerat hem aprofundit molt en el tòpics literaris, la majoria d'ells creats per Horaci. Per sort, en seguim dient molts i esperem que mai es perdin. bona entrada!

Unknown ha dit...

Que originals aquestes representacions! Com han dit les meves companyes, aquest any a 1r de batxillerat hem analitzat els tòpics literaris de cadascún dels poemes treballats. Un dels que hem aprofundit apareix a la llista, aquest és carpe diem. Però n'hem treballat d'altres com són ara l'ubi sunt, beatus ille, locus amoenus...

Bona entrada!!

Paula Campelo ha dit...

Una entrada molt treballada Mireia i Eulàlia!

Crec que ha estat molt bona idea representar els diversos llatinismes de diferents maneres, ja que alguns els heu representat a través de vídeos, altres a través de petites vinyetes de còmic, etc. D'aquesta manera és un treball més entretingut i ens s'aprecia el treball que hi ha darrera.

Els exemples que heu posat perquè poguem entendre el significat dels llatinismes em semblen molt encertats, tenint en compte que de la manera en què ho heu fet podem entendre el significat molt fàcilment.

Unknown ha dit...

Molt bona entrada mireia i lali!

Trobo que la forma que heu representat els llatinismes està molt ben trobada ja que els heu representat de diferents memories. Com per exemple fent un còmic, un video o un movie maker i tot això ajuda a veure que us hi heu esforçat.

I trobo que heu trobat molt bé tots els llatinismes i ña forma d'experesar-los o representar-los.
Molt bona entrada!

Llúcia Gómez ha dit...

Quina bona entrada! Molt ben treballada, amb molts exemples diferents, el còmic, el vídeo, tot!

Tots els coneixia, però ara els entenc de una manera molt diferent, més pràctica i millor.

Bona entrada!

Unknown ha dit...

Bona feina noies! Molt divertit com heu representat el llatinisme Lapsus. Crec que gràcies a aquests treballs, em aprés molts llatinismes i de forma diferent i moooolt més divertida!

Carla Espinosa ha dit...

Molt bona idea el fet de representar els llatinismes de diferents maneres, ja que així ens queda tot més clar.

Trobo que en els vídeos es veuen aquests llatinismes molt ben expressats i s'entenen molt bé!

Molt bona feia!!

Unknown ha dit...

Una entrada molt elaborada, i unes representacions molt treballades també. M'ha agradat molt el vostre treball i s'entenen molt bé tots els llatinismes.
Molt bona entrada!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts