2 de maig del 2013

LA MORT D'ÈSQUIL

Èsquil. fou un dramaturg grec del segle V a.C Predecessor de Sòfocles i Eurípides, és considerat com a creador de la tragèdia. Va esciure obres com  Els perses o Els set contra Tebes.

Va escriure 90 peces i va aconseguir la seva primera victòria en compocisions dramàtiques l'anys 484 s.C, només va ser vençut per Sòfocles l'anys 468 a.C. La importància de les seves obres es que ténen facilitat a l'hora de ser representades i van agafar molta fama durant l'època i anys posteriors a la seva mort, només que la costum era que no es podien representar obres d'abant del comité (l'agó) i van perdre fama. De la seva obra només en conservem set peces, sis d'elles premiades i molt importants a la nostra literatura.

Va morir en el s. 525 a.C i va tenir una de les morts més curioses mai recordades. No hi ha certesa de quina edat va morir però se sap que va morir a una gran avançada edat i fins i tot va escriure obres entre els 75 i els 90 anys.



Es diu que mentre caminava tranquil·lament un àguila va deixa caure una tortuga sobre el seu cap i el va matar.
Sona una mort absurda però es veu que l'animal va deixar caure la tortuga sobre Èsquil , que era calb, pensant-se que era una pedra i la deixà caure per tal de trencar-li la closca, matar-la i poder-se-la menjar. 

Creieu realment que aquest famós autor de dramaturgs va morir realment així? Què en penseu ?

Yasmina Ketami
1r Batx

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Bona entrada Yasmina!
Sincerament em sonava una miqueta l'existència d'aquest dramaturg grec, tot i així no sabia exactament que aquest va ser el creador de la tragèdia.
Considero que és una llàstima que de totes les 90 peces que va escriure només es conservin set... Tot i així, igualment amb aquestes 7 peces ja demostra ho bo que era ja que si de totes 6 han estat premiades...

Per altra banda, m'ha sorprès moltíssim la seva mort. Com bé dius tu, sona una mica absurda però si ho diuen deu ser veritat no? Quina gràcia... vaja mort!! M'ha fet gràcia la suposició de l'àguila, que es pensava que era una pedra la calba d'Èsquil, pobret!

Respecte a la teva pregunta, considero que si podria ser cert aquesta mort, ja que tot i que sembli una mort tonta, és possible!

Clàudia Martínez ha dit...

Ja havia escoltat aquesta història d'Èsquil!Tot i així, hi ha pocs famosos romans que no morissin d'alguna manera preculiar.

Com a simple curiositat: avui dia moren a l'any 150 persones per la caiguda d'un coco.

Bona entrada!!!

Carla Espinosa ha dit...

Quina manera més estranya de morir, simplement per ser calb i que una àguila el confongués amb una pedra i li llencés una tortuga al cap, personalment penso que pot arribar a ser veritat però es bastant estranya!
Mai havia sentit a parlar d'Èsquil i com diu l'Angi, es una pena que de les 90 obres que va fer se n'hagin conservat tan poques.

Molt interessant l'entrada Yasmina!!

Màrius ha dit...

Es ben possible, encara que es mes probable que qui llences la tortuga fos un Trencalos, Gypaetus barbatus.

Alba Masnou ha dit...

Mare meva! Sona improbable, però no hi ha res impossible, diuen... potser és una llegenda urbana. Però bé, després de saber que cada any moren diverses persones en caure'ls una màquina de refrescs a sobre ja no em sorprèn res...

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts