9 de novembre del 2008

TIT LIVI - LITUS LIVIUS























Tit Livi- Titus Livius (Pàdua 59 aC - 17 dC). Va ser un historiador romà que va viure a Roma, es va interessar per l'art de parlar en públic i la filosofia. Va escriure diàlegs morals. Va escriure 142 llibres sobre la història de la fundació de Roma. El llibre més destacat i més important es diu Ab Urbe Condita que significa "des de la fundació de la ciutat". Eren compresos per l'origen del segle IX dividits en dècades, plecs de deu llibres. Al llarg de la història n'han sobreviscut 35 llibres. Les característiques principals de la seva obra són l'ús de paraules poètiques i tenir una sintaxi més lliure que no pas altres autors de la seva època. Ha estat admirat en moltes èpoques i molts períodes, per tant a servit per poder traduir l'obra en diverses llengües.

Cinta Puigdomènech
4rt ESO

2 comentaris:

Montse ha dit...

Gràcies Cinta per la cerca i per compartir la informació. Livi és un historiador romà, potser una mica fixuc. Tu ens l'has apropat una mica més.

Aina ha dit...

Cinta!
Gracies per penjar aquesta informació!
Hem va servir molt per estudiara a l'examen!

AVE!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts