17 d’abril del 2019

VERONA

Verona és una ciutat del Vèneto a Itàlia, capital de la província de Verona, amb 260.000 habitants. Està situada a la riba del riu Adige, al peu del Lessini i a l'entrada d'un dels passos més importants dels Alps. 
Té més de dos mil anys d'història, és un lloc en el que s'hi integren elements artístics d'alta qualitat i de diferents períodes històrics. 
Verona es troba al nord de la Península Itàlica

Es va fundar al segle I a.C., i gràcies a la seva ubicació geogràfica, en l'època romana va ser un centre urbà del que encara avui se'n conserven l'Arena, el Teatre Romà, l'Arc dei Gavi o Porta Borsari, i la zona arqueològica de la Porta dels Lleons. 
La història de Verona comença en èpoques antigues quan els pobles indoeuropeus, els Èugans i els Reti i probablement també els Etruscs, es van establir al costat del riu, just on la seva velocitat disminueix formant un lloc ideal per el naixement d'una ciutat. Aquesta es va transformar en una ciutat romana, també anomenada "la petita Roma", per la bellesa dels seus monuments i la seva importància política.

Un dels monuments més bonics de la ciutat és la Piazza delle Erbe. Allà hi ha el Palazzo della Ragione (en català, el Palau de la Raó) i al costat s'hi eleva la Torre Lamberti. A la mateixa plaça hi ha la famosa Casas Mazzanti, amb la façana plena de pintures mitològiques que a part de decorar, es creia que protegien l'edifici davant els desastres meteorològics, i són de les poques cases que queden a la ciutat. 

La façana de la Casas Mazzanti


A part dels seus monuments, Verona es coneix també per l'Arena de Verona, un amfiteatre gegant del segle I, que a part de poder visitar-lo, des de 1913 també s'hi celebra un festival que reuneix a totes les òperes del moment, el Festival Líric. I tot i que no és un monument romà però també molt important, destaca la famosa Casa de Julieta, un palau medieval on es situa la casa de la protagonista de la obra de William Shakespeare, Romeu i Julieta.
L'arena de Verona

El balcó de la Casa de Julieta

Alba Riera
1r batx

2 comentaris:

Jana Casacuberta ha dit...

Només llegint aquesta entrada m'han vingut ganes d'anar a visitar Verona. És nota que és una ciutat amb molta història i molta cultura romana. Només passejant pels carrers es pot apreciar el pas de la història amb els diferents monuments i edificis que s'hi troben. He trobat especialment bonic el balcó de Julieta.
Molt interessant!

Judit Contreras ha dit...

Aquest estiu vaig anar a visitar Roma. Però m'ha semblat molt interessant Verona, m'agradaria visitar-ho algún dia ja que es un lloc amb molta historia a darrera, l'arena de verona, el balcó de la casa de Julieta...
Té que ser molt maco de visitar un lloc tant històric. M'ha agradat molt!

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts