10 d’abril del 2019

EL CAVALL DE TROIA

La majoria coneixem la història del famós cavall de Troia, tot i això seguidament l'explicaré. Primer començo posant-la dins el context històric. 
Aquest episodi és l'última part de la guerra de Troia, en què els grecs guanyen la guerra. Aquesta guerra comença quan Paris s'emporta la promesa de Menelau, Helena, a Troia amb ell ja que s'han enamorat. Menelau és el que declara la guerra als troians amb el seu germà Agamèmnon al front del seu exèrcit. 
La guerra es va allargar durant 10 anys durant els quals no guanyava cap dels dos exèrcits. Els troians es defensaven des de dins la ciutat de Troia i només sortien uns quants guerrers durant les batalles i els grecs no sabien com poder conquerir la ciutat. 
En aquests anys van caure personatges bastant rellevants com ara:
Pàtrocle: amic i cosí d'Aquil·les. Vàries fonts afirmen que hi havia una relació més íntima a part de l'amistat entre ells.
Hèctor: fill de Príam, rei de Troia, a mans d'Aquil·les després d'assabentar-se de la mort del seu cosí. 
Aquil·les: guerrer semidéu de l'exèrcit grec. Mort per una fletxa de Paris que li va directe al tendó d'Aquil·les, única part mortal del seu cos. 
Aquil·les, ferit per la fletxa de Paris


Als pocs dies d'acabar amb la guerra, els grecs ja estaven desesperats per arribar a conquerir Troia. Van seguir el consell d'un dels seus guerrers, Ulisses, que els va plantejar una estratègia per vèncer l'enemic. El pla era el següent. Construirien un cavall de fusta buit per dins, els guerrers grecs s'amagarien dins aquest i el deixarien davant la porta de la muralla de Troia com si fos una ofrena de rendició. Havent-lo deixat, agafarien les naus i simularien una retirada quan el què realment farien seria amagar-se darrere una illa prop de Troia. 

Quan el rei de Troia va ser informat del present que havien deixat a les seves portes va ordenar que l'entressin a la ciutat i que el dia després ell mateix se'n faria càrrec. Els grecs van esperar que fos de nit i tothom dormís per sortir de dins el cavall i acabar amb la guerra conquerint Troia des de dins la mateixa ciutat i sense que els troians s'adonessin de l'amenaça. 
Rèplica del cavall de Troia i amagatall dels grecs. 
D'aquesta manera, va ser com va finalitzar la guerra donant la victòria als grecs gràcies a l'astúcia d'Ulisses. 

Paula Vinci
1r Btx

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts