9 d’abril del 2019

ELS CONTES CLÀSSICS INFANTILS (II)

Com que hi han diverses pel·lícules de Disney que estan relacionades amb el món mitològic i històric grec, he decidit fer-ne una altre, explicant-ne unes quantes més.

ATLANTIS
D'aquesta pel·lícula en destaca el nom de Milo, que en grec és una illa volcànica del mar Egeu, on hi ha la coneguda estàtua de Venus de Milo. 
El personatge principal de la pel·lícula Milo



LA BELLA I LA BÈSTIA
Aquesta història està basada en el mite de Psique i Eros, un bon home que té aparença de monstre, i rapta a una dona. 
El mite explica que Psique era tant bella que la comparaven amb Afrodita. Gelosa, la deessa va llençar una fletxa perquè s'enamorés de l'home més lleig del món.

 


HÈRCULES
Tot i que la pel·lícula s'inspira amb el mite del famós Hèrcules, no és totalment igual als mites grecs. Conserva l'escena en que un petit Hèrcules estrangula a dues serps, i el nom dels pares adoptius; Amfitrió i Alcmena, que al mite grec és la mare real d'Hèrcules. 



A més, al llarg de la cançó de Megara (personatge original del mite) hi podem veure moltes estàtues d'Eros i, fins i tot, d'Eros i Psique. 


La cançó "De zero a heroi" també hi trobem un resum dels 12 treballs. 

I naturalment, durant tota la pel·lícula, esmenten i apereixen els déus de l'Olimp.

Alba Riera
1r batx

3 comentaris:

Berta Dong Reixach ha dit...

M'agrada molt aquesta secció que has creat.
La trobo molt interessant ja que podem veure que el llarg de la nostre vida, inconscientment, hem anat aprenent diversos mites sense donar-nos compte. Gràcies aquestes pel·lícules podem observar la gran importància que té la mitologia, i el mon grec i romà en les nostres vides avui en dia.

Unknown ha dit...

Una entrada molt interessant! Penso que la indústria del cinema de Disney és una de les coses que ha fet més bé i que té més mèrit: introduir mitologia en les seves pel·lícules. I és que és cert que de ben petits aquestes coses se'ns van quedant al cap, per exemple, Hèrcules era una de les meves pel·lícules preferides i, a partir d'aquesta, vaig aprenre molta mitologia i em vaig interessar molt per aquesta. Bona feina!
Jana Casacuberta, 1r batx.

Gabi Núñez Gómez ha dit...

Molt interessant! Sense adonar-nos, des de ben petits hem tingut la mitologia present a trevés de pel·lícules i contes i fins al dia d'avui.

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts