16 d’abril del 2019

PARQUES

Las parques o moires eren tres deesses encarregades de regir la vida i el destí de les persones i fins i tot dels déus. Segons algunes versions, elles duien a terme les ordres del déu del Destí, fill de Caos i Nix, que contenia els destins dels humans en una urna que portava sempre amb ell.

Las parques eren filles de Temis i vivien en l'Inframon. Eren les encarregades d'adjudicar a cada persona una part de be i de mal que portaria al llarg de la seva vida, però que per mig de les accions que portava a terme amb els anys podia créixer o augmentar. Les seves decisions eren fermes i mai podien ser revocades, el destí quedava marcat per elles. 

La més jove de les tres era Cloto, era l'encarregada de portar els fils i les teles que cosirien els destins de cada persona, per el que havia gran varietat de tipus i colors depenent del destí que tinguessin. Així per exemple, la seda i l'or era per persones que el seu destí fou fàcil, mentre que la llana i el cànem eren per els destins més funestos.

La seva germana Laquesis era l'encarregada de moure la filosa en què es preparaven els fils de Cloto. Per últim, estava la germana major, Atropos. Ella era la encarregada de tallar amb una llargues tisores el fil que ajuntava a la persona a la vida en qualsevol moment i sense avisar. 

Així, la vida de tots i cada una de les mortals estava lligada a les designes de tres deesses que regien els destins de cada un dels éssers que habitaven la Terra, sense poder ells fer res per controlar quan posar-li fi.  

Les tres moires o El triomf de la mort, tapís flamenc 1520 d.C




Fernanda Paredes 
1r Batx

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts