30 d’abril del 2019

PANORÀMIX

Panoràmix és un dels principals personatges dels famosos còmics d'Astèrix i Obèlix. És el druida d'un poblat de la Gàl·lia i l'únic capaç de fabricar la "poció màgica" la fòrmula de la qual només es transmet de boca de druida a orella de druida. Aquesta poció converteix al que se la pren en un home fort i valent, amb una força sobrenatural, capaç d'enfrontar-se a totes les adversitats. 
Panoràmix és un home alt i prim, porta una llarga barba blanca, va vestit de blanc amb una capa vermella i normalment se'l veu portant una falç d'or. Tothom li té respecte ja que és el més vell i el més savi del poblat.

Tot i ser conegut per la seva poció que dóna força sobrehumana, té a la seva disposició moltes altres pocions màgiques i medicinals i, per això, fa el paper de metge i ocasionalment de mestre del poblat. Astèrix, com molts altres personatges del còmic, li demanen consell quan alguna cosa els preocupa. En general, Panoràmix no entra mai en combat, a diferència de la resta dels habitants de la Gàl·lia, que sempre gaudeixen d'una bona baralla. 

Com que ell és l'únic capaç de produir la poció màgica, acostuma a ser el centre de moltes històries i la consciència del poblat. En algunes ocasions es nega a donar poció als habitants quan veu que s'estan tornant massa egoistes. Alguna vegada, l'han raptat els enemics per tal de tenir accés a la poció, però Astèrix i Obèlix sempre hi són a temps d'alliberar-lo. La recerca de ingredients per a les seves pocions ha enviat a Astèrix en diverses aventures. Bàsicament la poció està composta de vesc tallat amb una falç d'or, arrels, flors, herbes i algunes espècies; fins i tot porta llagosta, no és imprescindible però li dóna bon gust. Un dels ingredients més estranys és l'oli de roca (petroli).


Panoràmix elaborant la poció màgica



Jana Casacuberta
1r batx

4 comentaris:

Judith Rodríguez ha dit...

Panoràmix és veritablement un personatge molt interessant i imprescindible, ja que és el causant de la majoria de les aventures que viu Astèrix i gràcies a ell i a les seves pocions, Obèlix adquireix la seva força característica.
Es podria dir que és una altra manera d'enfocar els mites.
Bona feina Jana!

Alba Le Riera ha dit...

És divertit de la manera que han creat aquest personatge, ja que el fet de poder crear pocions i jugar amb la màgia fa que aquest recordi a un bruixot, o en alguns casos, un déu, ja que li atorga a Obèlix la possibilitat de tenir una força inhumana.
Bona feina!

Berta Dong Reixach ha dit...

Panoràmix és un personatge molt especial i essencial en la saga de còmics d'Astèrix i Obèlix. Podem observar que era un personatge amb molt sabiduría, i que sempre volia el bé per tothom, ja que si s'havia que algu utilitzaria la seva poció per fer una malicia ja no li donava.
Molt interessant!

Anònim ha dit...

Trobo aquesta entrada molt entretinguda, el paper que interpreta Panoràmix en aquestes històries és essencial. Només deixa’m afegir que la manera d’explicar les històries d’Astèrix i Obelix (on hi apareix Panoràmix) són una manera diferent d’enfocar o explicar els mites d’una manera més col·loquial.

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts