11 d’abril del 2019

NERÓ I L'INCENDI DE ROMA

El gran incendi de Roma va començar en una nit d'estiu, concretament el 18 de Juliol de 64 després de Crist.

Aquest foc va començar per la zona comercial de la ciutat, i es va anar expandint a través del vent per a tota arreu. L'incendi, es calcula que va durar uns 5 dies. Cal remarcar que en aquells temps una bona part de les cases estaven fetes de fusta. 

Gran incendi de Roma
CULPABLE?

Hi ha gent que pensa que va ser un accident, però altres diuen que vas ser intencionat per l'emperador Neró. Concretament aquest incendi el van ocasionar els seus esclaus, que van calar foc a la ciutat amb les seves entorxes.

Aquesta versió, on es culpa Neró de l'incendi, explica que ell va fer incendiar la ciutat perquè estava una mica boig, i també perquè volia reorganitzar la ciutat de Roma i construir-hi el seu palau Domus Aurea, que més endavant, quan va acabar aquesta gran catàstrofe el va fer construir. 

Palau de Domus Aurea
A part d'això, es diu que van veure Neró assegut, tocant la lira i contemplant la ciutat mentre es cremava amb grans flamarades.
Escultura de Neró

Després de l'incendi, els ciutadans del poble estaven molt enfurismats amb l'emperador Neró, i ell va decidir donar-lis tota la culpa els cristians. Així es com va poder justificar i demostrar la seva persecució des de l'imperi romà.

Berta Dong Reixach
4t ESO

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts