9 d’abril del 2019

EL GRIU

El Griu és una criatura mitològica que té forma de 2 animals conjunts: La part inferior, cua i potes de lleó i la part superior, cap, bec plomes daurades i urpes d'àliga. Se'l coneixia com una criatura forta i majestuosa ja que representava la màxima autoritat entre els altres animals. Els grecs l'associaven amb la figura d'Apol·lo ja que el Griu era l'encarregat de guardar els tresors mes apreciats com es el cas de l'or, malgrat això, un dia una bèstia coneguda per tenir només un ull anomenada Arimaspen, va robar tot l'or d'aquests.
Els romans a diferència que els grecs, associaven el Griu amb la figura de Nèmesi la deessa de la venjança. 


Dibuix de la forma d'un Griu
Aquest animal té molta importància dins de l'àmbit de l'art ja que decoren moltes de les parets del palau que va pertànyer al rei de Creta Minos: Cnossos a Creta.


El palau de Cnosos.


Gabriela Núñez 
1r batx 

1 comentari:

Alba Le Riera ha dit...

El griu estava format de parts del lleó i de l'àguila per les seves habilitats. Per part de l'àguila, aquest tenia una vista i un olfacte molt desenvolupats, i per part del lleó, aquest tenia l'habilitat de viure en manades, dins les quals sempre hi ha un líder.
Bona feina!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts