2 d’abril del 2019

LA CREACIÓ DE L'UNIVERS SEGONS ELS ROMANS

El concepte de Caos, alguna cosa i res a la vegada, ja era existent segles enrrere, conegut com un abisme sense fons, espai obert enmig de foscor on es trobaven tots els elements barrejats: el foc, l'aigua, l'aire i la terra. El Caos contenia el principi de les coses i per tant, també dels Déus, i per això se'l considera el més antic. Tot xocava entre sí en constant moviment. Previ a tot. 
Segons Hesíode, el Caos només era espai, una cosa indescriptible. El què es forma després comença a donar sentit en aquest res i tot alhora.  

Caos i Gea

Després va aparèixer Gea (la Terra), seguidament Tàrtar que és ho més  aproximat a l'infern cristià i finalment Eros, l'amor. De la Terra s'originen el cel (Urà), les muntanyes i el mar. Llavors Gea s'uneix amb Urà formant els Titans. Els Titans que són gegants capaços de tocar el cel, són realment simbolismes de la unió de la terra i el cel. 

Fusió d'elements

Però sota la Terra, seguia existint un espai buit on tot era Caos. Aquest Caos que genera Èreb, que més tard es converteix en el que es coneixia com l'infern i Nix (la foscor i la nit). 
Nix i Èreb van ajuntar-se creant així a Èter i Hemera, que van personificar la llum del cel i de la terra, donant així personalitat a Gea. 


Representació de Nix
Júlia Sàbat
1r Batx

4 comentaris:

Anònim ha dit...

És una història interessant i molt curiosa. M'ha sobtat la relació d'alguns déus amb Parts de la Terra o sentiments. Com per exemple: Cel (Urà), amor (Eros)... Bona feina!

Alba Le Riera ha dit...

És interessant veure la manera que tenien per explicar-se la creació de l'univers. M'agradaria afegir que els titans van ser els primers déus de tots, abans que apareguessin els déus de l'Olimp.
Una entrada molt curiosa!

Judith Rodríguez ha dit...

Resulta interessant veure les diferents maneres que tenia la gent d'explicar la creació de l'univers. L'explicació dels romans m'ha semblat molt curiosa ja que apareixen conceptes nous com el Caos, i deesses i déus molt importants en la cultura romana. També m'ha sorpès el fet de que es relacionessin alguns déus amb parts de la Terra.
Molt interessant!

Gabi Núñez Gómez ha dit...

com tots sabem, hi han Moltes teories de com es va crear el món i aquesta em sembla molt interessant, Que es relacionin amb els déus indica la gran importancia que tenien ja que també els trobem presents en els mesos.

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts