8 de gener del 2015

JÚLIA CÈSAR

Júlia Cèsar va néixer l’any 76 a.C. És la filla de Juli Cèsar i Cornèlia Cinna. Quan ella tenia uns vuit anys més o menys es va quedar orfe de mare, això va fer que la seva àvia paterna l'eduqués. Es va criar en el barri de Subura, on el seu pare s'havia criat. Però quan va tenir uns dotze o tretze anys es van mudar amb tota la família a Roma. 

                                                                     Dibuix de Júlia Cèsar

Ella com tots els adolescents de l’època sabia que s’ hauria de casar així que el seu pare la va casar amb Pompeu el gran. Encara que aquest casament va ser d’interès polític entre el seu pare i el promès, i això es nota ja que Pompeu tenia trenta-quatre anys més que Júlia. Però aquesta aliança no va durar gaire, ja que el pare i el marit van començar a tenir una gran rivalitat. 
Amb això va fer que la figura de Júlia tingués una gran importància en aquella època, pel fet que  havia de posar pau entre els dos homes que ella estimava. I d’això en va ser capaç. 

Però uns anys després Júlia va morir en néixer el seu primer fill.Per això els romans van intuir que s’havia acabat la pau, i no es van equivocar ja que  va començar una guerra civil entre Juli Cèsar i Pompeu. 


                                                                    Dibuixos de Juli Cèsar i Pompeu
En honor a la seva mort, Pompeu el seu marit va voler fer una sepultura a la tomba de Júlia, però tothom va estar-hi en contra. Finalment Júlia va ser incinerada en el Camp de Mart i les seves cendres les van posar al mausoleu familiar. 

Aquí deixaré una pàgina on explica la història de Júlia Cèsar més extensa. I inclou un text al principi. 


Júlia Rama
1r Batx

6 comentaris:

Cecília ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Cecília ha dit...

Desconeixia per complet l'existència d'aquesta Júlia. No sabia tampoc que Juli Cèsar tingués una filla, només coneixia la seva part com a governant i tots aquells enrenous amb la Cleopatra.

Unknown ha dit...

Realment m'ha agradat conèixer la vida de Júlia Cèsar. Jo havia sentit a parlar molt de Juli Cèsar, el seu pare, però no sabia que tenia una filla. Molt bona entrada

Unknown ha dit...

Ostres! Quina entrada tan interessant. De Juli Cèsar n'havia a sentit molt a parlar, en canvi, de la seva filla Júlia mai n'havia sentit a parlar.

Anònim ha dit...

Ostres Júlia, no sabia aquesta història de la rivalitat que tenien Juli Cèsar i el marit de la seva filla, Pompeu. I sabent aquesta història m'imagino que Júlia era una noia pacifica i bona, llàstima que moris al seu primer part.

Míriam El Mouhadab Carbonell ha dit...

M'ha agradat molt la teva entrada Júlia! No en tenia ni idea que Juli Cèsar hagués tingut una filla i encara menys que la seva mort hagués estat com el principi de la guerra Civil.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts