EL VOLCÀ ETNA EN LA MITOLOGIA

EL VOLCÀ:
El volcà Etna està situat a la costa est de Sicília, entre les províncies de Messina i Catània. És el volcà actiu més gran d'Europa. Medeix uns 3.322m d'altura i cobreix una àrea de 1.570 Km2.L'Etna va aparèixer fa uns 300.000 anys, o sigui que es considera un volcà recent segons el temps geològic.

El volcà Etna
EN LA MITOLOGIA: LES FARGUES DEL DÉU HEFEST:
A l'interior d'aquest volcà  es situaven les fragues d'Hefest, on aquest déu forjava en companyia de ciclops i de gegants objectes metàl·lics per altres déus.
Entre aquests hi ha : l'escut d'Hèracles que ningú podia trencar, el carro de Hèlios, la ègida i el llamp de Zeus, les sandàlies alades d'Hermes, el trident de Posidó, l'arc i les fletxes d'Eros...
El nom d'aquest volcà prové de la nimfa Etna, filla d'Urà.
Sota aquesta muntanya el déu Zeus va tancar el monstre Tifó, el qual és el motiu de les erupcions i dels sismes.

La fargade Vulcà de Velázquez. Museo del Prado
El déu Hefest treballant 




EL DÉU HEFEST:
Hefest és el déu del foc, la forja, l'artesania i la metal·lúrgia. A més, és el ferrer de diversos herois i déus. Aquest déu és fill de Zeus i Hera, i era un dels 12 deus que convivien a l'Olimp.
Hefest es caracteritza per ser bastant lleig, coix, barbut i per estar sempre brut.
Ell va tenir diversos fill, i podríem incloure a Pandora que ell va crear a partir d'argila. 
Hefest es va casar amb la deessa Afrodita, però ella li va ser infidel amb el déu de la guerra Ares.

Hefest a la forja, Guillaume Coustou
Quadre d'Hefest

Abril Sala 
4t ESO

Comentaris

Hola Abril! T'haig de dir que m'ha agradat molt la teva entrada perquè porto des de petita sabent què és un volcà, però mai m'hagués parat a pensar en diverses coses:
1.que el volcà tenia una relació envers la mitologia
2.el Déu Hefest, el desconeixia per complet
3.els objectes metàl·lics dels altres déus

A ser sincera, el que m'ha agradat més d'aquesta entrada és el coneixement que has aportat al esmentar aquest Déu anomenat Hefest i, a més, que sigués el que fabrica els objectes pels altres déus (l'escut d'Heràcles, la ègida i el llamp de Zeus, etc), suposu que al veure'ls des de petita representats amb els seus objectes, això va suposar que no hi mostrés interès en saber d'on procedien.
Respecte a la resta de l'entrada, molt entenedora!

Felicitats per l'entrada i gràcies per aquesta aportació!
Anònim ha dit…
És una entrada que m'ha fet aprendre que Etna era quelcom més que un Volcà en la mitologia, tla com diu la Lioba. Jo sempre havia pensat que era un volcà i prou. Havia llegit moltes vegades sobre Hefest però és la primera en la que llegeixo que és on tenia les fargues. És molt bonic tot plegat. M'agradaria poder veure-l algun dia d'aprop, el trobo molt bonic.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES