9 d’abril del 2011

SPARTACUS: SANGRE Y ARENA. LA SÈRIE DE CUATRO

El passat dimecres 2 de Març, es va estrenar a la cadena de televisió cuatro una nova sèrie anomenada "Spartacus: sangre y arena" i justament aquest dimecres passat 6 d'abril van passar els 2 últims capítols de la primera temporada.

La sèrie tracta de les aventures d'un espartà que junt amb el seu exèrcit s'ajunta amb els romans per lluitar contra uns poble enemic. Per diferència d'interessos els romans són traïts pels espartans que o bé moren o fugen.

El nostre protagonista torna al seu poble per trobar-se amb la seva dona, però quan es troben, també els troben els romans, que venen a la dona com a esclava al mercat, i a ell el condemnen a morir al coliseu lluitant contra sis gladiadors alhora. Quan sembla que morirà, l'amor per la seva dona li donarà forces per aixecar-se i seguir lluitant i al final aconsegueix vèncer. Aquesta proesa li farà guanyar-se el respecte del públic, i també li dóna l'oportunitat d'entrar en un
ludus, on s'entrenen un grup de gladiadors.



L'anomenen
Espartaco, i l'obliguen a lluitar, tot i que ell diu no obeir ordres de ningú i menys dels romans, però el seu amo, propietari del ludus a qui ha d'anomenar domine, descobreix que la devilitat d'Espartaco és la seva dona Sura, i arriben a un pacte. Si Espartaco compleix les ordres i lluita pel seu amo, aquest el recompensarà amb la llibertat i trobarà a la seva dona.

A part de la història d'Espartaco amb la seva lluita per la llibertat, també es tracten temes diversos com la situació econòmica del ludus que no te gaires ingresos, triangles amorosos entre gladiadors, esclaves i mestresses, traïcions i rivalitats entre gladiadors, amistats, etc.



Van passar l'últim capítol de la temporada però tot apunta a que faran una altra temporada, tot i que moltes escenes són una mica sanguinàries o amb un llenguatge molt obscè, a mi m'agrada molt ja que té una escenografia molt treballada.

A part de la trama enrrevessada de la sèrie, també destaca la fidelitat dels vestuaris, edificis i costums de la època clàssica, tot i què, en comptes de llatí, parlen en castellà.



Max Bartholomew
4t ESO

2 comentaris:

mireia ha dit...

Aquests dies he vist anunciada aquesta sèrie a cuatro, però la veritat és que no he tingut temps per veure-la, i sincerament... no són el tipus de sèries que més m'agraden. Malgrat tot he vist el video, i amb les imatges que aparixen per la televisió ja es pot comprovar que està molt ben feta, igual que els decorats i els vestits que duen.

Mireia

abigail ha dit...

Si que he vist aquesta sèrie, i l'he vista enunciada per la TV, però sincerament no m'agrada, tot i que els decorats i tot el que té a veure amb el món romà està molt ben fet.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts