25 d’abril del 2011

EL TORO DE CRETA VII

Sis són els treballs que el nostre heroi, Hèrcules, ja ha dut a terme. Ja porta la meitat del camí fet. Només n'hi queden sis més per acabar i ser perdonat per matar els seus fills (com s'explica a la primera prova).


Euriseu, un cop més, va manar a Hèrcules complir una missió de capturar un animal. Aquest cop, li va ordenar capturar el toro de Creta (o brau, com li vulgueu dir). Com ja us podeu haver imaginat, el toro de Creta no era gens normal. No era el típic toro que es passa tota la vida pasturant ni el que practica amb el torero a les places durant les festes. El toro de Creta deixava anar foc pel nas i era molt ferotge.
Heracles, en arribar a Creta i després de demanar al rei Minos si podia emportar-se el toro i després que ell digués que sí, va enfilar-se a un arbre a esperar. Quan el toro va passar per sota, ell s'hi va llençar a sobre i el va poder dominar.
Va conduir l'animal cap a Micenas, on el va enseyar a Euriseu. Aquest, en veure l'animal, el va voler oferir a la deessa Hera, que va quedar espantada per la seva ferocitat i va manar alliberar-lo.

El brau va causar moltes molèsties per allà on va passar, però finalment va morir a mans de Teseu a Marató, però això ja és una altra història.

Anahí Domínguez
1r batx

10 comentaris:

Unknown ha dit...

Felicitats, Anahí. La manera en què has explicat la historieta està molt ben distribuïda i s'entén perfectament.

Ester ha dit...

Anahí, està molt bé l'entrada i ben explicada. M'agrada com vas explicant els seus treballs i de manera força original.

Bona feina!

Maria Rodriguez ha dit...

Havia sentit a parlar d'aquesta historia, però de la manera que l'expliques tú, s'entén molt més. Bona entrada, esta molt ben feta!

Anònim ha dit...

No havia sentit mai aquesta história crec que l'has explicat molt bé i s'enten perfectament
bona entrada !

abigail ha dit...

El minotaure de Creta es una dels mites més coneguts.
Pel que fa el mite, fa pena ja que ell teseu perd al seu pare un cop arribant victoriós de la seva batalla amb el monstre.

Cristian Martinez ha dit...

Molt bona entrada, es molt interessant, tots els mites i proves de Hèrcules.
Bon treball!

Adrià ha dit...

Això que fas d'explicar els treballs d'Hercules un per un esta molt bé i em sembla molt original.

Bona entrada!

Mireia Cutura ha dit...

Com podem anar veient Hèrcules era un gran heroi que amb la feinada que hi havia amb els 12 treballs i segur que se'n surt de tots i cada un d'ells. Aquest del minotaure de Creta, com diu l'Abigail, és veritat que al final per causa d'un descuit del color de les veles el pare ja no torni a veure el seu fill, una història ben trista!
Bona feina! :D

naual.T ha dit...

No en sabia d'aquesta història, la evritat és que tampoc sabia que Hercules va matar els seus fills i que per això se li van encomanar aquestes feines, ha sigut una cosa nova per a mi aquesta història, sempre havia pensat que hèrcules va ser un personatge heroic però no m'hauria imaginat que per certs motis i per encomanació d'un altre, m'ha agradat la història ben explicada!

Aina ha dit...

Estan molt bé aqueste entrades, són interessants. No sabia que Hercules s¡havia enportat el toro de Creta. Bona feinaa!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts