15 d’abril del 2011

CARONT

Caront era un ésser mitològic representat com un home vell, amb barba blanca, molt lleig i que sempre portava una túnica trencada. Sempre viatjava sobre una barca amb la qual s'ajudava amb un pal per desplaçar-se. Aquesta barca la feia servir per transportar les ànimes a l'altra banda del llac.




















"Similemente il mal seme d'Adamo/ gittansi di quel lito ad una ad una". Gustav Doré, 1861


Les ànimes, per arribar al món d'ultratomba havien d'entrar en una cova que les portava fins a les profunditats de la terra. Per entrar en aquest món, tenien que travessar la llacuna Estígia amb una barcassa, i d'això s'encarregava aquest ésser, en Caront. Ell les duia fins a les portes dels inferns i per a que els portés havien de pagar amb una moneda.

Caront només podia portar a les ànimes que havien rebut sepultura, és a dir, gent que havia estat enterrada. La gent que no havia estat enterrada, anaven d'una banda a l'altre, sense rumb durant cent anys per les aigües de la llacuna.
















Luciano de Samósata, Diálogos de los muertos















José Benlliure. La barca de Caronte (1919). València, Museu de Belles Arts


Aquí teniu un vídeo de la vida de Caront:









Maria Rodríguez

4t ESO

7 comentaris:

Anahi ha dit...

Ja m'havia trobat amb auqest Caront en alguns mites, però encara no sabia ben be qui era. Gràcies per l'explicació!!

Aina ha dit...

Ja havia sentit parlar d'aquest ésser, el que no savia era que les animes que no estaven sepultades no les portava i que viatjaven sense rumb durant cent anys. Bona feina!

abigail ha dit...

Anda! aquest mite si que el coneixia, però no sabia com s'anomenava. A part en moltes pel·lícules o sèries de por surt sempre un home en una barca que se'n duu les ànimes dels morts.
Es impressionant com els mites ens envolta i cada cop més.

Adrià ha dit...

Jo ja n'havia sentit a parlar.
En algunes pel·lícules amb referents clàssics es veu que quan algu mor se li posa una moneda als ulls per a pagar el viatge a aquest ésser.

Bona entrada!

Mireia Cutura ha dit...

Havia sentit parlar d'aquest personatge mitològic, però no en sabia la història exacte.
Bona feina!

Sergio ha dit...

Jo també havia sentit a parlar de aquest mite, i és molt interessant saber fins a quin punt les seves creençes religioses els feien pensar totes aquestes coses.

Bona feina!

Laura ha dit...

M'havia sentit parlar d'aquets ésser mitologic però si d'aquesta tasca que tenia de transportar les ànimes dels morts, ja que a la tercera pel·lícula de Piratas del Caribe al principi del tot es veu com tronen de recatar al protagoonista que estava com en un món paral·lel al nostre i el tornaven al món real i pel camí es troben unes barques en les quals transportaven als morts pel mar, el qual se suposa que s'enduia les seves ànimes.
bona entrada!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts