4 d’abril del 2011

TIPAZA (ARGÈLIA) UNA CIUTAT ROMANA

És una ciutat anomenada Tipaza, que es troba a Argèlia és coneguda principalment perquè va ser la ciutat del fenicis i després una colònia romana del segle I, el nom que té actualment és un nom que se li va donar fa ja XIX segles.



Ruïna Romana de Tipaza (Argèlia)

És una ciutat que es troba just a 70 Km a l'oest d'Argel,és una ciutat molt turística, ja que actualment està en runes, és a dir està abandonada. En aquesta antiga ciutat romana hi podem observar un teatre, un amfiteatre, termes romanes, una basílica, vil·les i fòrums romans, fonts, i nimfes i avingudes.

Ens podem arribar a imaginar que és com un museu però a l'aire lliure, jo personalment crec que seria una meravella visitar aquesta ciutat ja que em quedaria molt sorpresa amb tots els monuments que hi ha de l'època romana.


Hi ha un gran monument que és molt conegut i emblemàtic que és l'anomenat "LA TOMBA DE LA CRISTIANA O MAUSOLEU REIAL DE MAURITÀNIA" és un edifici circular construït de pedra on es troba la tomba de la filla de Cleòpatra i Marc Antoni.


La Tomba de la Cristiana (Tipaza)

A més a més és un encant visitar aquesta ciutat perquè totes aquestes runes han sigut declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

A continuació us donaré una série de consells de com arribar a la ciutat i que visitar, on quedar-se durant els dies que estàs allà per si algú l'interessés i anés a visitar-la durant aquest estiu. Aquí van els consells:

COM ARRIBAR-HI: Hi ha dues companyies aèries com són IBERIA i AIR ALGERIE que ens fan més fácil el viatge ja que ens ofereixen els vols directes desd e Madrid fins a Algèria.

CIUTAT DE TIPAZA: Alguns hotels de la capital ofereixen viatges a la ciutat de Tipaza. Cal tenir en compte que això no ho fan tots els hotels, fan la vida més cómoda al turista.

ON DORMIR: Podem trobar hotels d'alt standing com el Sheraton Club des Pins Resorts and Towers de 5 estrelles situat a la capital, Alger. I si no arribem a un presupost tant alt sempre ens queda anar a un hotel de la ciutat de Tipaza que es troba a prop de les runes, i que en sortirà més econòmic.

ON MENJAR: A la mateixa ciutat, podem trobar restaurants, situats en el port, però aquests ofereixen només una varietat de menjar, el peix. Si no volem menjar peix ens hauríem de desplaçar a la capital on podem trobar molta varietat de menjar, un dels restaurants més famosos d'Alger i en que hi van assistir els reis d'Espanya en la seva visita a Argèlia va ser Djanina.

A continuació us deixo gaudir amb un vídeo de la ciutat de Tipaza (Algèria):




Judith Vázquez
1r Batx

7 comentaris:

Cristian Martinez ha dit...

Esta molt bé aquesta ciutat, encara que estigui en ruïnes, té moltes coses.
Bona entrada!

fran ha dit...

Aquesta ciutat hauria de ser impresionant veient-la en primera persona. M'agradaria poder visitar aquesta ciutat abandadonada i vuere aquetes meravelles romanes.

fran ha dit...

Aquesta ciutat hauria de ser impresionant veient-la en primera persona. M'agradaria poder visitar aquesta ciutat abandadonada i vuere aquetes meravelles romanes.

fran ha dit...

Aquesta ciutat hauria de ser impresionant veient-la en primera persona. M'agradaria poder visitar aquesta ciutat abandadonada i vuere aquetes meravelles romanes.

abigail ha dit...

Hola! :)
està molt bé aquesta entrada i tot el que has explicat sobre aquesta ciutat en ruines. Soposo que deu estar bé veuela en persona, i encara més amb les vistes que hi té deu ser molt sorprenent.
llastima que no hagi quedat sencera, però crec que hi ha està bé que en quedi per lo menys alguna cosa, i més que esconservi bastant bé com ho mostres en l'imatge i en el video, tot i que està en ruines crec que estaria bé que la gent i vagi a veure aquesta ciutat, i que sigui recordada sempre, per si en algun moment se'n desfés. per que pel que és veu que no només és una simple ciutat si no que hi conté diverses coses com: un teatre, un amfiteatre, forums, una basílica, etc..
Una de les coses que més m'ha cridat l'atenció ha sigut la tomba de la cristiana (Tipaza).
Bona entrada Judith! :P

Adrià Gallardo ha dit...

quina pena que estigui en runes m'agradaria poderla veure bona entrada!!

Aina ha dit...

Trobo que deu ser maquísim visitar aquesta ciutat en ruïnes. A més si té tantes coses en bon estat del ser fantastic veureles. Bona feina judit!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts