15 d’abril del 2011

LA LEGIÓ DE L'ÀGUILA

La setmana passada es va estrenar al cinema la pel·lícula La legió de l'Àguila.


Aquesta pel·lícula està ambientada a l'any 140 a.C quan l'Imperi Romà s'estava estenent fins a Britània, on encara no tenia el domini complet ja que hi havia les tribus de Caledònia (actualment Escòcia). Marc Aquila va arribar a Britània per tal de canviar la reputació del seu pare, Flavi Aquila.

Vint anys enrrere la Novena Legió, formada per 5.000 homes i manats per Flavi, van marxar cap al nord, però mai van tornar. Així l'emperador Adrià va decidir aixecar un mur per a segellar el territori: el mur d'Adrià, que es va convertir en la frontera septentrional de l'Imperi Romà.




Educat per ser soldat i al comandament d'un petit fort situat al sud-oest de l'illa, Marc va fer la prova d'un valor incommensurable durant un setge. Roma el va elogiar però el va separar del servei. Aquest va decidir refer la vida a casa del seu oncle Aquila, el qual durant una baralla de gladiadors havia comprat un esclau: Esca. Aquest és tractat malament per Marc, però ell jurar servir-lo.


Quan es reben noticíes després d'haver vist l'àguila d'or en un temple del nord, Marc va actuar i acompanyat per Esca, creua el mur d'Adrià per resoldre el misteri i canviar la reputació del seu pare. S'ha de refiar d'Esca per arribar al seu destí, i durant l'aventura es troben amb Guern, un ex legionari romà. Marc pensa que la desaparició de la legió té a veure amb Esca, i aquest misteri li costarà de resoldre, enfrentant-se a molts guerrers.

La legió de l'àguila és una aventura èpica d'època romana, basada en la clàssica novel·la L'àguila de la Novena Legió, de Rose Mary Sutcliffe, que transcorre en el perillós món del segle II a Britània. Sutcliffe va basar la història que va escriure l’any 1954 en un esdeveniment històric molt estrany: la desaparició de la Novena Legió. Situada durant diversos anys a Eburacum, l'actual ciutat de York, al nord d'Anglaterra, es va perdre la pista de la Legió l'any 120 dC. Es creu que es van endinsar a Escòcia i mai van tornar. Avui dia hi ha dues opinions: alguns defensen la teoria que la Novena Legió va desaparèixer sense deixar rastre a Escòcia, mentre que altres simplement creuen que va ser traslladada a un altre lloc. Sigui quina sigui la veritat, la seva desaparició és un misteri històric.





Heu vist la pel·lícula? Què penseu que va passar amb la Novena Legió realment?

Mireia Vidal

2n Batx

13 comentaris:

Aina ha dit...

No la he vist però tinc ganes de veure-la sembla interessant i amb molta acció. Penso que la Novena Legió va desapareixer perquè les tribus van aconseguir acabar amb elles.

abigail ha dit...

Si aquesta pel·lícula la vaig veure enunciada, crec que etsà bé, pot ser hi vaig a veure-la.
Bona entrada!

Adrià ha dit...

Jo ja he vist aquesta pel·lícula, i realment va agradar-me moltissim.

Crec que la Novena Legió va ser massacrada a les terres Britànes.

Sergio ha dit...

Té molt bona pinta aquesta pel·lícula, i la manera en com esta ambientada i com canvien les tornes quan el protagonista es torna esclau.

Bona feina Mireia!

Laura ha dit...

Jo encara no he vist la pel·lícula, però després de veure el trailer tinc moltes de ganes de anar-la a veure. Crec que l'argument de la pel·lícula ens endinsarà un cop més en la història romana i ens premetrà tenir un punt diferent sobre aquesta.
Jo personalment crec que la Novena legió va desaparèixer sense deixar cap rastre.
Sense falta aquesta setmana aniré a veure-la al cine!
Bona entrada!

Artur Bossy ha dit...

Ostres! Aquesta pel·lícula no l'he vista mai, però tal i com he pogut veure en els trailers té bona pinta. Ja me la miraré! Bona entrada!

Mireia Cutura ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Mireia Cutura ha dit...

No he vist la pel·lícula, però ara tinc més ganes de veure-la hanebt vist el trailer. A més segurament aprofitaré aquestes vacances de setmana santa per anar al cinema i aprofunir en l'Imperi Romà!
Crec que si que pot ser que amb les tribsu que s'haguéssin trobat, haguéssin desaparegut...

Àngel Enrich ha dit...

Sembla interessant, aveure si puv mirarme la peli

Cristian Martinez ha dit...

Es molt interessant, nomes veient el trailer, ja es pot veure l'ambient classic.

Bona entrada!

Anahi ha dit...

Jo no he vist la pel·lícula, però la veritat es que m'estàn entrant moltes ganes de veure-la. Té pinta de ser molt interessant... I a més a més ambientada a l'imperi romà!!

Pol ha dit...

Pels trailers sembla una bona pelicula. Quan tingui tens anire a veurelaa al cineemaaa, bona entrada mireia i gracies per comunicarnus, ja que no l'havia vist enunciada!

Àngel Marcos ha dit...

Jo tampoc he vist la pèl·licula però després de llegir l'entrada i veure el trailer amb sembla que potser la mirare, bona entrada.

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts