10 d’abril de 2011

PANACEA

No sé vosaltres, però a mi m'encanten els jocs de coves i aventures. En molts d'aquests jocs, hi apareix la paraula "panacea", que serveix per curar vida quan et falta VIT o per curar estats alterats (metzina, immòbil, mut...).Curiosament, aquest és el nom de una deessa de l'antiga Grècia (Panákea, "tot ho cura"). És la filla d'Asclepi (déu de la medicina) i la germana de Yaso, Hígia, Aceso i Egle i és la germana menor de la salut. Amb les seves germanes ajudava el seu pare amb la salut de les persones.També va tenir quatre germans: Podaliri, Tricca, Macaó, Arat i Telesfor.

A l'edat mitjana, sobretot, va ser buscada per ser com una cura universal per a tots els mals.

Digueu-me, heu jugat a algun joc on necessitàveu panacea?

En quin sentit utilitzeu el mot panacea a la vida quotidiana?


Anahí Domínguez
1r Batx

7 comentaris:

mireia ha dit...

Ostres! Mai havia sentit a parlar de la panacea, ni sabia que existís una deessa amb aquest nom.
La veritat és que mai he jugat a cap joc on se'n necessités, i mai utilitzo aquesta paraula...

Mireia

Mireia ha dit...

Jo tampoc he jugat mai a jocs on aparegués aquesta paraula, però hi trobo molt bona relació. Tampoc l'he utilitzada a la vida quotidiana.

Aina ha dit...

Jo no he jugat mai a aquest tipus de joc i mai he utilitzat la paraula panacea, però no tenia ni idea que fos una deessa grega i que significava això. Bona feina!

abigail ha dit...

Sincerament mai he sentit aquesta paraula, ni que hi havia una deesa amb aquest nom, ni tan sols el dels seus germans.
i encara mai he jugat a aquest lloc, sincerament els jocs d'ordinador no m'agraden, i menys aquest estil.

Artur Bossy ha dit...

La veritat és que no sóc molt aficionat a aquests jocs però trobo interessant que aquesta paraula signifiqui la regenració de la vida. No l'havia sentit mai i menys sabia que tenia un orígen clàssic. Bona entrada Anahí!

naual.T ha dit...

Jo la veritat és que no sóc molt fan d'aquest tipus de videojocs, i la paruala sincerament nmo l'havia sentit mai, però és interessant saber el seu significat i d'on prové, ara m'ha agafat la curiositat de posar-me a jugar algun joc per veure si hi apareix, d'alguna manera m'has motivat a fer-ho, bona entrada!

Àngel Enrich ha dit...

Jo si que he jugat a aquest tipus de joc però no sortia la panacea