12 d’abril del 2011

LA MÚSICA A ROMA

Roma des dels seus orígens té un gran nivell militar, però el tema de la música no constitueix un gran avanç. Els romans es van limitar a imitar totes les tradicions musicals de Grècia, també ho van fer amb la cultura i l'art. Al llarg de la història romana, van anar conquerint territoris, i es queda amb els seus instruments, balls i rituals. Dedicaven grans esforços perquè les manifestacions artístiques fossin enlluernadores per la seva grandària, magnificència i esplendor, ja que la seva finalitat era l'exaltació dels sentits i de la vida.


Les celebracions musicals van ser de gran atractiu a Roma. Generalment, a les festes, els músics i els cors cantaven cançons per fer gaudir el públic.
Els instruments més utilitzats a Roma eren la lira i la cítares.
La lira, que era una espècie d'arpa, estava feta de fusta i amb deu cordes i és el primer instrument a què la Bíblia fa referència. La seva forma i grandària variava i la seva sonoritat era considerada com un signe de felicitat.

La citara és una variació de la lira, essent aquesta més àmplia i profunda que l'altra, aconseguint així tenir més sonoritat.
Un altre instrument molt important, tocat pels músics més professionals era l'Aulos, que tenia forma de flauta doble amb forats i una llengüeta.


Imatge d'una dona tocant la lira.

Imatge d'una cítara

Encara que veiem que la música romana sembla que s'hagi apropiat de la música dels seus territoris conquerits, hi ha variacions i alguna improvisació. Amb el temps les melodies i cançons passen a ser essencials pel públic, des de grans festes fins al terreny educatiu. Deixant clar, que Roma sap apreciar la música.






Podeu ampliar la informació clicant aquí.


Artur Bossy
1r Batx

4 comentaris:

mireia ha dit...

Està molt bé que algú se'n recordi de la música dels romans.. ja que normalment sempre que parlem de la història de Roma o dels romans, parlem de les guerres, l'art (escultures), la cultura, etc.
Però pocs cops he sentit parlar de la música, i estic segura, que tal com dius, era molt important, de la mateixa manera que ho és per la majoria de nosaltres actualment.

Mireia

abigail ha dit...

Bona entrada!
sempre cal recordar coses dels romans com la seva música, tot i que ells es van limitar a fer copies de les greges. Tot i així van aconseguir obtenir música.

Mireia Cutura ha dit...

Estic d'acord amb la Mireia, perquè no donem gaire importància a la música, o almenys no tanta com en l'expansió de l'imperi, els jocs o la vestimenta de l'època. Però també s'ha de tenir en compte que segurament no haurà tingut una importància comparable amb els altres que he comentat.

naual.T ha dit...

Estic d'acord en sobretot en la part en la qual has anomentat que els romans recopilaven fets que Grècia ja havia inventat, ja sigui en l'art..ja que jo vaig fer una entrada on nomenava també que l'oci tambén'havienextret una còpia de gràcia. Però tot i així s'ha de reconèixer que tot i ser una còpia encara que no exacta, si ho van fer va ser per`que li van donar algun tipus d'importància i això resulta ser bo, perquè així com actualment a nosaltres ens agrada molt gaudir de la música, en aquells temps també!

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts