5 d’abril del 2011

BEN HUR

"Ben-Hur és tot i és res, és Roma, és Palestina, és un romà i un jueu , un creient i un ateu, és amor i odi, venjança i perdó, injustícia i justícia al final. Té tot i a la vegada no diu res que no sapiguem".





D'aquí poc ve la Setmana Santa. En temps com aquests, la programació televisiva canvia molt i incrementen les pel·lícules. En especial les relacionades amb Jesucrist i amb els romans, com Ben Hur.

Aquesta pel·lícula,que és un drama èpic, va ser estrenada al 1959, explica la vida d'un jueu en els anys de la predicació de Jesucrist.

Està ambientada a Judea, a l'any 30. Roma, que governava bona part del món, també governava els territoris de Judea. Els habitants d'allà estaven farts del règim romà i esperaven l'arribada d'un Mesies que els salvés. Es preveu que aquest Messies és Ben Hur, i els romans preparen dues legions per evitar les revoltes.

El problema ve quan Ben Hur reconeix al cap de legions com un antic amic seu, Messala. Al reconèixer-se, es trenca la seva amistat. Succeeix un accident que fa que enviïn a Judà Ben Hur a la presó i aquest jura venjar-se del seu antic amic, costi el que li costi. A partir d'aquesta decisió Ben Hur emprèn un viatge on coneixerà a Jesús, Baltasar i fins i tot participarà en carreres de quadrigues.


El director de la pel·lícula és William Wyler i va ser rodada a Estats Units. Està basada en la novel·la de Lewis Wallace. Va ser la primera pel·lícula en guanyar 11 Òscars i està tan ben reconeguda com Gladiador o El Senyor dels Anells.
La seva banda sonora s'ha convertit en una de les més importants de la història, són temes molt complexos. El seu compositor, Miklós Rozca ha rebut molts reconeixements. El tràiler de la pel·lícula:




La reconeguda banda sonora de la pel·lícula:




Per saber-ne més podeu visitar aquest enllaç.


Anna Solà
4t ESO

5 comentaris:

Cristian Martinez ha dit...

Deu estar bé, aquesta pel·licula, si ha guanyat 11 oscars serà per alguna cosa. M'agrada molt la banda sonora, ja l¡havia escoltat abans.

Boan entrada!

abigail ha dit...

És veritat en semana santa hi han moltes pel·lícules ambientades al món romà i Cristià.
La pel·lícula que acabes de mencionar al principi de Moises, moltes vegades les he vist, ja que tan sols fiquen aquest tipus de
pellícules.
respecte a la banda sonora, està molt bé.
Moltes gràcies per l'informació.
Bona entrada.

fran ha dit...

La pel·lícula ha d'estar molt bé, té molt bona pinta. Doncs la veritat jo no m'havia fixat que en setmana santa donen més pel·lícules relacionades amb aquests temes. Bona feina Anna.

Aina ha dit...

Vaig veure un troç d'aquesta pel·lícula i trobo que està molt ben feta, sobretot l'argument i els llocs on estan situats.

naual.T ha dit...

S'ha de dir que si que ho està molt d'amibientada amb el món rmoà, i l'argument ja ens posa un punt d'interés, segurament deu ser bona els Oscars que han guanyat ja ho mostren i ja em après dues expressions més en llatí!
Bona entrada:)

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts