QUO VADIS?

Quo vadis és una pel·lícula del gènere històric , ambientada a l'edat romana i basada en la pròpia novel·la escrita per l'autor polac Henryk Sienkiewicz.

La paraula "Quo vadis?" prové del llatí i significa, " On vas ?", la pal·lícula fa referència a una trobada entre Sant Pere i Jesús a la Via Appia, on li explica que fugia de Neró ja que els cristians com ells eren sotmesos a càstigs.

L'emperador
Neró va tenir una visió on Pere preguntava a Jesús " Quo vadis Domine?" " On vas, senyor ?", el que ell va respondre" a Roma, la terra que tu vas abandonar per fer-me crucificar".



Caràtula de la pel·lícula

La pel·lícula s'ambienta al anys 64 durant el regnat de Neró, està relacionada amb l'amor entre el comandant romà Marc Vinici i Lígia. Mostra també com l'emperador Neró fa cremar la ciutat de Roma per tal d'aconseguir inspiració per crear els seus poemes i cançons.

Aquí us deixo el tràiler de la pel·lícula




Sandra Solé
4t ESO

Comentaris

abigail ha dit…
Hola!
Crec que està molt bé aquesta pel·lícula i més pel que és veu en el video clip.
A part penso que està bé saber una mica més com era el regnat de Neró, que va ser d'Agripina, que aquesta volia que el seu fill regnés. Però els primers anys de governament de Neró va estar aconsellat per Sèneca, el seu mestre, van ser excel·lents, però els abusos posteriors van fer que l'imperi sigui un caos. I per aquest motiu les legions es van rebel·lar a les províncies i van anomenar a militars pel càrrec d'emperador. Aquest van ser: Galba, vitel·li, otó i vespasià. Aquest periode es coneix com d'anarquia militar (68-69 d.C).
Cristian Martinez ha dit…
Si, jo també crec que deu estar bé aquesta pel·lícula. Esta molt ben fet el trailer.
Bona entrada!
Anna Solà ha dit…
No he vist mai aquesta pel·lícula però deu estar molt bé (la podriem veure a classe!). Serviria per saber més la història de l'emperador Neró.
El que més m'ha sorprès és el significat de Quo Vadis, no m'esperava que volgués dir on vas. Aquesta entrada deixa en evidència que el món romà és una font d'inspiració pels autors de totes les èpoques.
Unknown ha dit…
Aquesta pel·lícula sembla realment interessant. No hi ha res com el cinema clàssic!
Unknown ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Adrià Gallardo ha dit…
crec que no veure la pelicula pero la entrada es curiosa bona feina!!
Aina ha dit…
Justament l'altre dia la van fer per la tele aquesta pel·lícula, hem volia quedar a veurela ja que estava molt interessant, però no vaig poder ja que tenia que fer deures. Trobo que està moilt bé que es faci una entrada d'aquest tipus, ja que normalment no ens fixem en les pel·lícules antigues encara que puguin estar molt bés. Bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES