5 de juny del 2013

REPRESENTACIÓ DE LLATINISMES

A continuació us mostrarem un treball que hem realitzat en la optativa de Llatí de 4t d'ESO que consistia en escollir uns 8-10 llatinismes i representar-los de diferents maneres, perquè així la gent, veient el nostre treball, pogués entendre una mica el significat.

Nosaltres hem escollit nou llatinismes, que són:

- Beatus ille- Feliç aquell!
- Cogito, ergo sum- Penso, aleshores existeixo.
- Carpe Diem- Gaudeix del moment.
- De visu- De vista.
- In pace- En pau.
- In memoriam- En memòria.
- Vade mecum- Camina amb mi.
- Vice versa- A l'inrevés.
- Mea culpa- Per la meva culpa.



Marta Marín
Adrià Sánchez
4t ESO

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Bon treball! M'ha agradat molt igual que tots els treballs que han estat penjats duran aquests dies sobre els llatinismes. La cançó està molt ben triada però fa que el vídeo encara sigui més trist :S :)

Llúcia Gómez ha dit...

Maquissim el vídeo! m'encanta com li queda la música, i el fet d'haver trobat imatges externes per representar-los i també haver-ne fet de vostres! S'entén molt bé, a més s'aprenen nous llatinismes que no coneixia com podria ser el Vade mecum. Bona entrada i treball!

Unknown ha dit...

Tot i que ja vam veure el vídeo a classe de llatí amb tots els companys, trobo molt bonic el video, ja que em sembla força original el fet de barrejar imaatges extretes d'internet amb imatges vostres.

Bona feina!

Montse ha dit...

Tens raó, Mireia, demostren molta sensibilitat!

Unknown ha dit...

Molt bon treball MArta i Adrià!
Trobo que és una forma molt original de representar els llatinismes, tot i això trobo que el video és una mica com trist i trobo que això falla una mica.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts