12 de juny del 2013

HÈRCULES ABANS DELS 12 TREBALLS

Hèrcules fill de Zeus i de Alcmena. En el mite d'Hèrcules es diu que quan va néixer es va escoltar un gran tro com a senyal de que havia nascut el fill de Zeus
Pintura d'Hèrcules el gran defensor
Aquella nit la mare d'Hèrcules va donar a llum a dos nens i els déus no sabien qui era fill de Zeus dels dos així que van decidir agafar una serp, quan van ensenyar la serp un dels fills es va espantar i volia escapar en canvi Hèrcules fa agafar la serp i la va matar. Doncs es va saber quin dels dos era el fill del deu Zeus.

La deessa Hera amb els gelós que tenia per Hèrcules va decidir enviar dos dracs els quals matarien al fill del déu, però Hèrcules va acabar amb ells.

Hèrcules 
Anys després, Hèrcules va anar creixent i junt amb ell el seu físic i la seva força. Durant aquell període Hèrcules havia de triar la seva professió i quines eren les seves virtuts de cara a la seva vida. 

Un dia se li van aparèixer dues dones molt boniques i entre elles havia de triar alguna de les dos, una era la Virtut una dona coneguda per la seva vida dura i treballadora, una noia molt bella per les seves diferents virtuts. I l'altre era voluptuositat coneguda per les seves corbes i la seva bellesa. 


Hèrcules de petit amb la serp
Hèrcules després de reflexionar durant una estona, va decidir triar a la virtut. Quan Hèrcules va créixer, Hera va decidir posar una mica de verí, Hèrcules es va tornar boig i va provocar que matés la seva dona i als seus fills pensant que eren enemics que anaven en contra d'ell. Com a castic per Hèrcules, Hera el va enviar amb el seu germà i el qual estaria durant 12 anys treballant amb els treballs més durs que l'imposaria Hera.

Això va ser anomenat els 12 treballs d'Hèrcules (Heracles).

Hèrcules com a un dels grans mites de la mitologia grega es conegut també en altres aspectes com ara Hèrcules de la pel·lícula de Disney, on s'explica també una part de la seva vida i com transcorre al llarg del temps.


Pel·lícula d'Hèrcuels, Walt Disney de 1997
Continuarà...

Us va agradar la pel·lícula de Hèrcules de Walt Disney, si és que l'heu vist?



Adrià Sánchez
4t ESO

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts