10 de juny del 2013

EL RAPTE DE LES SABINES

El rapte de les Sabines es un dels episodis que va tenir lloc a Roma durant els seus inicis, i es va donar pel fet de que primerament la població romana era formada només per homes, no hi havia cap dona.

El fet de que no hi hagués cap dona va fer que Ròmul es plantegés un canvi ja que no podien ser una població en la que únicament hi haguessin homes, així que va organitzar una sèrie de jocs en els que va convidar a molts pobles que es trobaven a prop de Roma.

Van acudir bastants pobles, però la població de La Sabinia, era la que més abundava en aquells jocs, així que va ser la que patir les conseqüències de que a Roma no hi hagués la presència de dones.

Amb el senyal de l'inici dels jocs organitzats, els romans van començar a agafar a totes les dones, tant si fossin les dones o les filles dels sabins. Seguidament van obligar a tots els homes que no eren de Roma a marxar sense les seves dones.


El rapte de les sabines
Quan els romans ja tenien a les dones el que havien de fer era convèncer-les de que s'havien de quedar amb ells perquè havien de treure a Roma endavant. Les dones l'únic que van demanar va ser que l'única obligació que tindrien seria teixir, i que elles serien reconegudes com les que governaven la casa.


Per altra banda, els Sabins no es quedarien de braços plegats, i van organitzar una guerra en contra de Roma i per tal de poder endinsar-se a la ciutat van oferir-li a una de les dones romanes diners amb l'objectiu de que aquesta els hi deixés entrar a la ciutat.
Quan van aconseguir entrar a Roma va començar una lluita entre els romans i els sabins, però aquesta va ser aturada per les dones sabines que havien estat segrestades anteriorment ja que no volien que els seus pares i els seus marits es matessin, així que es van posar entre mig dels dos bàndols i van fer que la batalla es detingués.

Sabines aturant la gran batalla.
A partir d'aquí els dos bàndols es van ajuntar en una mateixa població, que va   ser governada per Ròmul i per Titus Taci, el rei dels Sabins.

Finalment adjunto un enllaç d'un vídeo en el que apareixen diverses representacions d'aquest rapte en la pintura.



Què us semblaria si passés una cosa com aquestes en l'actualitat?

Carla Espinosa
4t ESO

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts