15 de juny de 2013

LA CREACIÓ DE L'HUMANITAT

A diferència de moltes cultures, l'antiga Grècia no tenia una única història sobre els orígens de l'humanitat. Els seus mites anomenen varis intents de crear éssers humans, o mortals. Els orígens de fets culturals crucials, com el descubriment del foc, s'atribueixen sense dubte al tità Prometeu, amic dels humans. 
Prometeu
EL MITE:
El primer intent de creuar una raça humana es va donar quan els titans van governar el cosmos. El resultat va ser l'anomenada Raça Daurada, un poble que vivia sense treballar ni envellir, i que la seva vida era una festa contínua. Quan moria un dels seus membres, la seva mort era com a un dolç somni. Però amb tot allò, aquesta raça no va poblar la Terra. 

Amb una intenció d'omplir el buit que havia quedat, els Déus Olímplics van crear la Raça Argèntea, que tenia una llarga vida però un lent procés de maduresa. Les mares criaven als fills durant aproximadament cent anys, quan es feien adults. A pesar d'això, va resultar un poble maldestre en què els seus membres es barallaven sense parar i, quan eren adults, morien aviat. Aquests defectes, juntament amb el rebuig d'adorar i respectar als déus, van exasperar a Zeus, que els va enviar a l'Inframón

A continuació, el mateix Zeus va crear una nova raça amb argila. Els seus individus portaven un armament de bronze i utilitzaven feines del mateix material. Per aquesta raó, aquesta era anomenada la Raça de Bronze. De la mateixa manera que amb la Raça Argèlica, els seus membres eren molt agressius i es destruïen entre ells. 
Raça de Bronze
Finalment va aparèixer la Raça Humana. Moltes persones diuen que Prometeu va ser el creador, però ho fossi o no, ell era el protector. Va ensenyar als humans a moltes coses importants, com la navegació i la medicina, i els va ensenyar com portar a terme els sacrificis: havien de quedar-se amb una part de la carn que obtenien i oferir la resta als déus. 

Martina Maldonado
4t ESO

1 comentari:

Angi Johana ha dit...

Molt interessant l'entrada Martina!!
Sincerament, mai havia escoltat d'aquestes diverses races: la Raça Daurada, la Raça Argèntea, la Raça de Bronze ...

Ni tan sols havia sentit que Prometeu fos el creador de la nostra raça...Molt curiós!!!

De totes les races, la que més m'agrada és la Raça Daurada... imagina't poder viure sense treballar, ni envellir, i sempre festa... tot i que, suposo que seria avorrit i no tindria sentit, ja que seria una vida monòtona, amb cap il·lusió.

Respecte a la Raça Argèntea, m'ha sorprès el fet de que les mares haguessin de cuidar als seus fills com 100 anys!! I no tinc res a dir, en relació a la Raça de Bronze, em quedo parada que es destrueixin entre ells mateixos...