CURIOSITATS RELACIONADES AMB LA GASTRONOMIA

- Mai us heu parat a pensar qui va ser la primera persona en fer un sobert? Doncs es considera que qui podria ser l'inventor d'aquest gelat és l'emperador romà Neró, però, per què? Es diu això ja que tenia la mania de refredar els seus sucs de fruita i vins amb gel o neu que els seus soldats agafaven de la muntanya.

sobert de fruites del bosc

- Per altra banda, molts ja sabeu que els antics romans eren massa golafres i que es provocaven el vòmit, però com creieu que ho feien?  L'emperador romà Viteli (14-69 dC) es posava una ploma d'au (normalment de paó) a la gola i així podia vomitar.
Viteli
Plomes de paó
             
- Segons es calcula, l'emperador Maximí aconseguia ingerir 16kg de carn i 32 litres de vi en un sol àpat. També es diu que l'emperador Albí, va ingerir en un esmorzar 500 figues, 100 préssecs, 10 melons, 48 ostres i 2kh de raïm. Què n'opineu? !! 
Maximí
Albí

- També es diu que el banquet històric és un ofert per Juli Cèsar on va celebrar les seves victòries d'Orient. Va convidar durant uns quants dies a 260.000 persones i van menjar en 22.000 taules. 
Juli Cèsar
Banquet


                                    
- Antigament, el peix turbot era fins i tot molt més car que la vaca. Què dieu?

Turbot

- A l'Imperi Romà hi ha bastants plats exòtics o estranys, com ara, els cervells d'alosa amb mel, les llengües del flamenc o el rossinyol, els talons de camell, les crestes d'aus, els mugrons de la truja... Us agradaria tastar-ho? O ho heu tastat?

Alosa
Què opineu sobre aquestes petites curiositats dels romans? Quina us ha sorprès més?

Angi Johana Chang
4t ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES