5 de juny de 2013

EL RAPTE D'AMFITRITA

Amfítrita era una nereida, filla del déu del mar, Nereu. Diuen que Nereu, va tenir cinquanta nereides i les més conegudes era Amfitrita, que es va convertir  en l'esposa de Neptú i Tetis.

El déu Posidó, Neptú per als romans, era el sobirà dels mars i de les aigües. Aquest déu tenia un caràcter molt esquerp i colèric, provocava tempestes, naufragis i era més temut que estimat. Cap deessa volia ser la companya d'un déu d'aquestes característiques.

Neptú
Neptú va declarar-se a Amfítrita, però ella, avergonyida i espantada, es va amagar al fons del mar. Els dofins la van veure i la van portar amb un seguici magnífic a Neptú, que la va fer la seva esposa.


Van tenir diversos fills i un dels més famosos és Tritó que va assolir el mateix cos de la seva mare (mig cos en forma de peix). Anunciava la seva presència tocant un cargol marí molt gran.

Neptú i Amfítrita
Aquí us adjunto una presentació que explica millor el rapte de Amfítrita.


Marta Marín
4t ESO

2 comentaris:

Alba Prieto Portavella ha dit...

Caram cinquanta nereides! Mai havia escoltat a parlar sobre Amfítrita. M'ha agradat el mite però que el fill de Amfítrita adoptés la forma de la seva mare (mig cos de peix, com una sirena) és molt estrany, però com que és mitologia és normal.
Bona entrada :)

Mireia Linares ha dit...

És increible el món de la mitologia. Jo, com la meva companya Alba, mai havia escltat parlar sobre Amfitrita. Personalment no m'ha agradat gaire el mite.

Bona entrada Marta!!!