L'OLIMP, LLOC DELS DÉUS

L'Olimp, conegut coma a un dels llocs més importants de la mitologia grega, aquest és important per la seva singularitat on residien els déus de la pròpia mitologia, coneguts com als déus més importants. El déu més important Zeus era el que governava l'Olimp.

L'Olimp, lloc dels déus
L'Olimp reconegut com a un país on hi residien els déus, aquest espai era on estaven situats els 14 déus més importants de la mitologia grega:
  • Zeus
Zeus déu dels déus, era conegut com al déu més fort i més carismàtic de l'Olimp. El déu del cel i del tro, els seus atributs eren el llamp, l'àliga, el toro i el roure
Zeus, amb el llamp a la mà
  • Hera
Hera deessa del matrimoni, Hera era la segona dona de Zeus amb la que va tindre cinc fills. Els seus atributs són la diadema i el ceptre.
Hera i els seus atributs
  • Ares
Ares déu de la guerra i la seva figura era rebutjada pels altres déus, fill de Zeus i de Hera. Els seus atributs són les armes, la llança i la torxa encesa.
Ares, déu de la guerra
  • Hefest
Hefest conegut com l'artesà dels déus, durant el seu treball és ajudat pels ciclops. Es diu que és el fill de Zeus i Hera. Els seus atributs són el martell i la destral.

Hefest i el seu martell
  • Hades
Hades déu dels inferns i germà de Zeus. És l'encarregat de protegir l'infern que poc després agafarà el nom com a Hades. Els seus atributs són el casc d'invisibilitat i el tron.

Hades, déu del morts
  • Posidó 
Posidó déu dels oceans i germà de Zeus. És l'encarregat de controlar tots els oceans. Posidó té com a atributs el trident i l'àncora

Posidó, déu del mar
  • Hèstia
Hèstia deessa del foc i de la llar, era una deessa verge gràcies a que Zeus li va concedir. El seu atribut és el foc de la llar


Hèstia i el foc de la llar
  • Demèter 
Demèter deessa de la fertilitat de la terra i la que vetlla per les collites. És coneguda com a a la filla de Cronos i Rea els seus atributs són el ceptre, el tron, l'espiga i la diadema.


Demèter i la seva collita
  • Apol·lo 
Apol·lo déu de la curació i l'harmonia, conegut com a la contraposició de Dionís. Els seus atributs són la lira, l'arc, les fletxes, el trípode i el sol.

Apol·lo, Rubens
  • Artemisa
Artemisa deessa de la llum pura i freda de la lluna, es la germana bessona d'Apol·lo. Els seus atributs són l'arc, les fletxes i la lluna creixent.


Artemisa, flora i fauna
  • Hermes
Hermes déu grec de la fecunditat i dels morts, conegut com a protector dels comerciants i dels pastors. Fill de Zeus i Maia, una mortal. Hermes conegut també com a missatger dels déus i els seus atributs són el casc alat, les sandàlies alades i el caduceu.


Hermes
  • Dionís
Dionís déu de la naturalesa i les flors també es conegut com el déu del vi. Els atributs de Dionís són el vi i la fulla de vi.

Dionís i els seus atributs
  • Atena
Atena deessa de la saviesa, de les arts, les artesanies i la intel·ligència, es coneguda com a una deessa amb esperit de guerra però manca del caràcter violent i irreflexiu de Ares. Els seus atributs són l'armadura, la llança i l'escut.


Atena
  • Afrodita
Afrodita deessa de la bellesa, sorgida a partir dels testicles de d'Urà i a partir d'aquí apareix Afrodita. És reconeguda com a la deessa de la bellesa i la seducció. Els seus atributs són la petxina i la poma.


 Afrodita
Aquest són el seguit de déus que estaven a l'Olimp avui en dia existeix i és una muntanya situada a Grècia. Té una altura d'un total de 2917 m.


També hi ha un total de 18 muntanyes amb el nom d'Olimp situades a  Xipre, Àsia Menor, Nova Zelanda, Tennessee, Utah i Washington i també hi ha un volcà anomenat Olimp a Mart.


Quin dels déus us agrada més? Us agradaria viure a l'Olimp?

Adrià Sánchez
4t ESO

Comentaris

Unknown ha dit…
Bona entrada Adri!
Crec que la majoria de les persones han sentit a parlar algun cop sobre l'Olimp, el lloc on residien els déus.
Ha estat bé que recordessis quins déus residien allà, els 14, ja que si et sóc sincera m'havia oblidat de l'existència de molts!
Molt bona entrada, molt complerta Adri! Sincerament, desconeixia que hi haguessin tantes muntanyes amb el nom d'Olimp, 18!! Fins i tot un volcà de Mart!

Pel que fa a la teva pregunta, de tots els déus, el que m'agrada més és la deessa Demèter ja que el seu mite sempre em va agradar molt, el fet de que gràcies a ella hi ha les 4 estacions de l'any, ja que quan és feliç surten les flors (primavera, estiu) i quan està trista és hivern o tardor ja que no està amb la seva filla...

Sincerament a mi no m'agradaria viure a l'Olimp, tot i que no sé les condicions d'estar allà, però com que sempre hi ha conflictes entre els déus... no m'agradaria acabar afectada!
Unknown ha dit…
Molt bona entrada sobre l'Olimp, sempre m'ha agradat aquest tema dels déus i deesses i sobretot el lloc on residien. M'hagués agradat que posessis alguna cosa més sobre el lloc però en definitiva és una molt bona entrada!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES