5 d’abril del 2013

L'ARENA DE VERONA

El passat mes de febrer, una trentena d'alumnes de 1r de batxillerat de l'IES Vil·la Romana van tenir l'oportunitt de realitzar un intercanvi amb nois i noies de Monselice (a la província de Veneto, Itàlia). Estàvem molt emocionats perquè serien diferents els llocs que visitaríem durant els dies que estiguéssim allà. Ens feia molt il·lusió anar a veure Venècia i Verona. No sabíem, però, que a Verona hi havia un amfiteatre: l'Arena
Actualment, s'utilitza per la representació d'òperes. 


Ens va sorprendre molt, ja que per molts de nosaltres era la primera vegada que veiem un edifici romà d'aquestes característiques. A l'època romana, moltes persones venien des de llocs molt llunyans per així poder gaudir de la majestuositat d'aquest edifici romà. Té una capacitat per 30,000 persones. 
Són diferents les reconstruccions que s'han anat realitzant al llarg del temps, la primera d'elles a l'època del Reinaixament.

A la següent imatge es pot observar una representació actual, en una festa de Verona:


Va ser un lloc molt bonic per anar a visitar, tot i que per desgràcia no va ser gaire l'estona que ens hi vam poder quedar. Com es pot apreciar a les fotografies següents, una part  de l'amfiteatre estava sent arreglat.





Laia Fernández
1r Batx

9 comentaris:

Montse ha dit...

Impressiona veure aquests monuments!!

Unknown ha dit...

He vist, per fotos, que la majoria dels edificis romans no estan en gaire bon estat o els hi costen conservar-los ja que fa molts anys que van ser construïts, però sens dubte crec que aquest és un dels edificis més ben conservats.
Espero que us ho hagueu passat molt bé durant l'estada a Monselice.
Bona entrada!

Carla Espinosa ha dit...

Quina sort que heu tingut al haver pogut veure un edifici com aquest amb els vostres propis ulls!

Cóm bé diu l' Alba no sempre estan en bones condicions però trobo que no està tant malament tenint en compte la gran quantitat d'anys que han passat des de la seva construcció.

Per altre banda la seva capacitat és impressionant! Ha de ser enorme aquest amfiteatre.
Mai n'havia sentit a parlar de l'existència d'aquest, tot i això estaria bé que els de 4rt també poguessin anar a visitar monuments romans que no fossin les runes de Can Terres!!

Bona entrada Laia!

Unknown ha dit...

Bona entrada Laia!
La veritat és que tinc unes ganes d'anar-hi a Itàlia i poder gaudir d'aquests tipus de monuments!

Pel que fa aquest amfiteatre, si et sóc sincera tampoc el coneixia, i realment amb la fotografia de la representació actual d'una festa veronesa m'han entrat ganes moltíssimes ganes d'anar-hi!

Per altra banda, he de dir que em sorprèn el nombre de persones que podien cabre a aquest tipus d'edificis, ja que 30.000 persones és un nombre bastant elevat en realitat!

Per acabar, com bé han dit l'Alba i la Carla, la veritat és que després de tants anys es difícil trobar-ne edificis romans antics que estiguin en perfectes condicions, tot i així, pel que veig aquest està força bé conservat ja que fins i tot es poden celebrar festes avui dia.

Com sempre, bona entrada Laia!

Llúcia Gómez ha dit...

Veient aquestes imatges, quines ganes donen de estar ja a 1r i poder anar-hi!
Jo tampoc sabia que n'hi hagués un, la veritat, no entenc com un amfiteatre en tant bon estat i amb tanta capaçitat no sigui tant famós com ho són molts d'altres que no estan tant bé. Tot i així molt bona la informació, seria maquíssim anar a veure una opera allà.
Bona entrada!

Paula Campelo ha dit...

Segur que hi ha molts amfiteatres que no coneixem a llocs que no ens ho imaginaríem mai. Nosaltres coneixem els més importants però d'altres, com en aquest cas aquest, també tenen la seva importància.

Fa un temps vaig visitar-ne un i la veritat és que la sensació que se sent al estar allà i contemplar les dimensions reals que té el monument és increïble. Tot i això, pel que ens acabes d'explicar sobre aquest en qüestió m'agradaria anar-lo a visitar algun dia també.

A l'entrada ens expliques que s'han anat fent moltes reconstruccions al llarg del temps, la primera d'elles al Renaixement! Sincerament, crec que és normal ja que és molt i molt gran i no es pot arreglar tot d'un dia a l'altre, sinó que és d'aquelles coses que necessiten el seu temps.

Crec que has fet una molt bona selecció de les fotografies, ja que amb aquestes es poden apreciar perfectament les dimensions del monument i ens podem fer una petita idea de la sensació que tindríem si estiguéssim allà.

Em sembla molt bé que actualment se li doni una utilitat, ja que s'ha d'aprofitar el que van fer els romans temps enrere i no només tenir-lo perquè la gent els observi.

Molt bona entrada (:

Brian V. ha dit...

Son tots impresionants!

molt bona entrada.

Martina Maldonado ha dit...

Molt bona entrada Laia!
Primer de tot mai he estat ni en Verona ni en Venècia, però per tot el que m'han dit d'aquests llocs són unes ciutats molt boniques i romàntiques.
Ja que no conec res de tot el que hi ha a l'entrada ha sigut informació nova i interessant. M'ha sorprès que puguin entrar 30.000 entrades en aquell amfiteatre! Espero algun dia poder anar i poder veure'l i escoltar algunes de les actuacions que es fan allà. Veig que hi ha un gran canvi en les actuacions,i que tenen un gran treball en vestuari i escenografia. És impressionant.
Finalment, espero que hagueu gaudit molt!
Molt bona entrada!

Adrià Sanchez ha dit...

Molt bona entrada, encara que ja en tenia de constància d'aquest tipus d'anfiteatres sempre va be i ningú se'n va a dormir sense saber una cosa més en aquesta vida.

M'ha cridat molt l'atenció el total d'entrades que podien haver dins d'aquell anfiteatre, sempre e escoltat a parlar molt bé d'aquestes ciutats gràcies als llocs que ha pogut visitar el meu avi i sempre una de les ciutats que més m'ha recomanat ha estat Venècia com una de les ciutats més maravelloses per la seva bellesa.

Encara que mai he estat a Italia algun dia hi anire i espero poder visitar tots aquests antics monuments romans.

Molt bona entrada Laia!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts