AS ROMA

En aquesta entrada us parlaré de l'equip de futbol italià la RomaDel que us parlaré, més profundament és del significat del seu escut.



Com podeu observar a l'escut es veu una lloba alletant dos nens petits. Aquests dos nens són Ròmul i Rem els creadors de la ciutat de roma. Ara us explicaré la història d'aquests dos nens:

Rea Sílvia es queda embarassada del déu Mart i dóna a llum bessons, Ròmul i Rem. Amuli, empresona la noia i ordena llançar els dos infants al riu Tíber. Però l'atzar o el destí salva la vida dels nens perquè el riu es desborda i els ajudants del rei han d'abandonar el cistell a l'aigua més calmada d'un toll. Allà els troba una Lloba, atreta pel seu plor. L'animal els salva i els alleta. Fins que un pastor anomenat Fàustul els troba i els porta a casa seva, on ell i la seva dona Larència els crien com si fossin fills seus. 

Els bessons van créixer com uns pastors. Els germans Ròmul i Rem van ser els fundadors de la ciutat de Roma. Finalment, seria només Ròmul qui la fundaria, convertint-se aixi en el seu primer rei. Aquesta llegenda popular sobre la fundació de Roma neix a començaments del segle VI aC.


Ara explicaré una mica més de l'escut. A principis dels vuitanta, amb en conjunt romanista al, possiblement, millor moment de la seva història va canviar radicalment el seu escut pel que teniu a dalt. Fins a mitjans dels anys noranta encara era utilitzat pel club fins que, a poc a poc, va ser substituït per l'actual i va caure en l'oblit.

Les lletres de l' escut signifiquen: Associazione Sportiva Roma.

Ivan Bóveda
1r batx

Comentaris

Yasmina Ketami ha dit…
òndia Iván! Gran entrada! El significat de la lloba ja el sabía ja que es veu obvi la lloba alletant a Ròmul i Rem. Un cop més es veu com la cultura classica influencia a tantíssimes coses, com l'equip de fútbol.

molt bona entrada Iván!
Laia Fernández ha dit…
És un fet molt maco que l'equip de la Roma agafi com a escut un dels símbols de l'origen de la ciutat. Fins i tot el futbol es veu "afectat" per l'inici de tot.
bona entrada Iván
Unknown ha dit…
Molt bona entrada Ivan! És genial que tots els indrets retinguin com a simbol algún aspecte del seu origen.L'escut dels vuitanta representa la lloba no? M'agrada m'agrada!! :)
Unknown ha dit…
És original que l'equip de futbol utilitzi aquest mite com a símbol del seu escut de l'equip. Existeix un mosaic que es situa en el museu d'història de Girona que hi és representat el mite. http://www.xtec.cat/~sgiralt/labyrinthus/imagines1/sylvia.jpg (imatge del mosaic)

Molt bona entrada Iván!!




Meritxell Redondo ha dit…
Molt bona entrada Iván! Mai se m'hagués acudit que l'escut tingués alguna cosa a veure amb la fundació de Roma
Àlex Alemán ha dit…
Bona entrada! És veritader que és molt interessant el fet de representar la història de Roma mitjançant un escut. No només pel fet de l'herència sinó per l'habitual ús d'aquesta.
Carla Espinosa ha dit…
Molt bona entrada!

Com bé diu la Yasmina, es impressionant com la cultura classica arriba a influenciar tants àmbits, fins i tot un equip de fútbol.
La veritat que m'ha sorpres molt que una imatge com aquesta estigui en un escut d'un equip.
Llúcia Gómez ha dit…
Bona entrada Ivan! la veritat és que com bé diuen sí que és bastant obi el significat de la lloba alletant a les dues criatures, a més si tenim en compte que el escut és del equip de futbol de la ciutat. Tot i així hem sembla ben interessant que el posin ja que representa que es senten orgullosos de la seva ciutat i dels seus origens! Molt interessant això de de que els mites romans apareguin a tot arreu!!
Unknown ha dit…
Molt bona entrada i molt interessant!

La veritat es qu etothoma deu sabre que la lloba amb els dos nens respresenten a romul i rem quan la lloba els alletava. M'ha srorprès la influencia de la cultura clàssica fins i tot en els equips de futbol, però suposo que es una forma de que així la gent només veient l'escut el pugui relacionar amb la ciutat de roma per la seva història.

Entrades populars d'aquest blog

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES