26 d’abril del 2013

VENI, VIDI, VICI

Que n'hi ha d'expressions llatines... un munt. Però, alguna vegada havíeu escoltat l'expressió veni, vidi, vici

Aquesta expressió significa: vaig arribar, vaig veure, vaig vèncer. 

L'utilitzava molt Juli Cèsar, general i cònsol de la República Romana. Segons Suetoni, un escriptor de l'època imperial, la a escriure després de la batalla de Zela, en la qual va derrotar el Regne del Pont. 


Juli Cèsar

Regne del Pont



Veni, vidi i vici són de la primera persona del pretèrit perfet  dels verbs en llatí: venire, videre i vincere. Actualment s'utilitza aquesta expressió per representar com de ràpid que s'ha fet una activitat o qualsevol cosa amb èxit. 

Moneda amb el gravat de Juli Cèsar i l'expressió llatina 


Hi ha un grup de música que es diu com aquesta expressió. Les seves cançons més conegudes són: Que mal i Viviendo la noche. 

Aquí us deixo la cançó Viviendo la noche: 



Podeu posar en els comentaris alguna frase en català en què utilitzeu aquesta expressió llatina, per veure'n el seu ús.

Mireia Linares
4t ESO

4 comentaris:

Martina Maldonado ha dit...

Mai havia escoltat aquesta expressió, però com diuen: cada dia s'aprèn una cosa nova!
Personalment, no m'agrada el tipus de cançons que canta aquest grup de música, però em sembla molt curiós que s'anomenin així.
Per altra part, al símbol de la marca de tabac Malboro apareix aquesta expressió: "Veni, vidi, vici", i l'han utilitzat per dir que són els millors, que són els líders del mercat, a més a més de donar-li prestigi a la marca.
Molt bona entrada Mireia!

Unknown ha dit...

Mai havia escoltat aquesta expressió. M'ha agradat molt ja que et pot motivar per segons quines coses fas com per exemple guanyar un premi fent el millor que tu pots fer. Sobre el grup de música mai n'havia escoltat a parlar.
Bona entrada Mireia

Yasmina Ketami ha dit...

Oh quina expressió més bona, mai abans l'havia escoltat, n'hi han moltes i molt bones d'expressions que podem utilitzar en el nostre dia a dia!
molt bona:)

Brian V. ha dit...

Mai havia escoltat aquesta expressio, es molt curios però la veritat no m'agrada aquest nom per un grup de musica no sona molt "artistic".

bona entrada

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts