17 d’abril del 2011

FURIUS BACO




Passejant per uns caps de vinyes de la Mediterrània, prop d'un poblet grec al costat d'un magnífic llac, trobem gent fent cua. I aquesta gent, no fa cua en va. Fan cua per gaudir de l'atracció més ràpida del Port Aventura, el Furius Baco.



Està situada a l'entrada del Parc d'atraccions, dins el territori de la Mediterrània i al costat del llac, on hi ha el Port de la Drassana.

És l'atracció més nova del Port Aventura. És una muntanya russa forta amb restricció d'altura d'1'40 metres. S'arriba als 135 km/h en tres segons. Mentre estàs a l'atracció tens una càmara que et grava i després et pots veure. Passa per sobre el llac, fa fer-te una volta molt ràpida i alliberes tota l'adrenalina en mig minut.








El déu Baco, Bacus o Dionís és una divinitat romana. En la

mitologia, és el deu del vi,del teatre, del desenfrenament i de les festes. És representat sobretot per una pantera o pel raïm. És fill del déu Zeus i de la mortal Sèmele. És l'oposició a Apol·lo.
Normalment se'l representa estirat, amb una copa a la mà i una corona de fulles de parra, tal com podem veure en l'imatge.





Podeu trobar més informació clicant aquí.


Heu anat mai el Furius Baco? Com us heu sentit?
Llavors... Sabríeu dir per què han escollit aquest nom els dissenyadors de l'atracció?

Anna Solà
4t ESO

10 comentaris:

Àngel Enrich ha dit...

vaja no sabia que a dionís també n'hi diguessin Baco

Cristian Martinez ha dit...

No, peró tal com ens las mostat, estic segur que al sortir, ets sents amb molta energia i adrenalina. I crec que el nom es per que Baco era el deu del desenfrenament.

Bona entrada!

Anònim ha dit...

si que he pujat al furios baco i es veritat, al principi et distreuen amb una representació del que li passa a l'atracció,t'expliquen la história de l'amo de les vinyes i et diuen que faras un recorregut per les seves terres i el "tren" es l'atracció, així doncs mentres estas assegut al furios baco possen un video "introductori" de les terres, peró la mascota un mono avaria la clau de pas del vi i es comença a "averia" l'atrecció, es llavors quan surt disparada i passa de 0 a 135 km/s en 3 segons.

Unknown ha dit...

No hi he pujat mai, però diuen que es realment impressionant! Un altre clàssic en l'actualitat!!

Mireia Cutura ha dit...

Si que hi he pujat i mare meva! És una gran atracció i crec que li han posat aquest nom ja que quan acabes el recorregut surts amb l'adrenalina alliberada i el desenfrenament!

Anahi ha dit...

Cada cop em sorprenc més amb el que la mitologia està influint en les nostres vides. Ja em moro de ganes de pujar al furius baco.
Molt bona entrada!!

Pol ha dit...

Uouu, quina bona entrada, amb sorprenc moltissimm en la mitologia. Molt bona entrada, i quina bona ideaa!!

sandra ha dit...

En tot el nostre dia a dia hiha alguna cosa relacionada amb la mitologia! crec que l'hi han posat furius baco perquè amb l'única cosa que me qedat de l'ecplicació de baco, que significa desenfrenament (i d'altres més coses) perquè és una atracció que sembla que no tingui frens i vas a tota velocitat. I relacionat amb furius, que és furiós, em dóna a entendre que tens un desenfrensament furiós, que vas a mil per hora (per dir algún exemple).
Jo si que me pujat i és una pasada!

Molt bona entrada anna!

Àngel Marcos ha dit...

Jo vaig pujari un cop i hem sembla recorda que entra els seints hi habi una especie de bota de vi potser ho van posar relacionat amb el nom, hi haurem d'anar el alumnes de llatí per comprovaro no?
jaja

abigail ha dit...

Ostres! no en sabia pas això d'aquesta atracció, molts cops estava a punt d'anar al parc d'atreccions, però finalment no hi vaig. A veure si vaig un dia i pujo a aquesta atracció. d'aqui poc serà el 25 aniversari.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts