17 de juny del 2013

ELS RITUALS FUNERARIS DE L'ANTIGA ROMA

Totes aquestes preguntes què ens fem nosaltres com ara: què hi ha després de la mort? Existeix la reencarnació? De vegades donem el nostre punt de vista, altres recorrem a la religió per contestar-les...
Però... i els romans? Què feien els romans quan es moria algú? Devien pensar com nosaltres? 

El punt de vista dels romans sobre "el més enllà" explica la importància que concedien als enterraments cerimonials. Pensaven que l'ànima només podia descansar quan el cos ja era mort. 
Assistents a un funeral 
La inhumació era la forma tradicional que tenien els romans de desfer-se dels morts, encara que se sap que la incineració era una pràctica molt extensa, probablement per motius d'higiene. Encara que duguessin a terme la cremació del mort, sempre reservaven part de les restes, com per exemple, un dit.

Tombes de Pompeia 
Les lleis de les Dotze Taules, prohibien la sepultura i fins i tot la incineració dins les muralles de la ciutat. Pels més pobres, els llocs de cremació es trobaven en camps, i els més rics feien les seves tombes tan visibles com poguessin permetre's-ho. 

Al·legoria de les Dotze Taules a un llibre de dret del s. XVI
En la època d'August, els romans van començar a construir altres estructures funeràries, destinades a guardar un gran nombre d'urnes amb les restes dels difunts. Eren construccions rectangulars amb un gran nombre d'espais en forma horitzontal o vertical. Com que s'assemblaven als colomars, s'anomenen "columbaris". 
Columbari
Aquí us deixo dos vídeos. 
El primer és un vídeo casolà on se'ns mostra un cementiri romà.  
El segon són els columbaris que podem veure a Mèrida, extremadura. 




Mireia Linares
4t ESO

2 comentaris:

Míriam El Mouhadab Carbonell ha dit...

La teva entrada és molt interesant ja que cada cultura té un ritual funerari és diferent. Però com és que guardaven una part de les seves restes?

Unknown ha dit...

Trobo que aquesta entrada és molt interessant sempre he tingut
preguntes sobre què hi ha després de la mort i saber el que pensaven els romans i com es desfeien dels morts és interessant! A més m'ha agradat la manera com estava explicada l'entrada.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts