30 de novembre del 2012

ULISSES I PENÈLOPE

Ulisses, abans de casar-se amb Penèlope era un dels pretendents de la seva cosina Helena. Els seus pares eren germans i fills del rei d'Esparta. Helena tenia com a la millor confident a la seva cosina i aquesta la va ajudar a triar el seu marit. al casar-se amb Menelau. Ulisses es veu bojament enamorat de Penèlope, així que demana la seva mà. Ell la veu com una de les dones més belles del món juntament amb la seva cosina. 

     Ceràmica de Menelau i Helena

Ulisses i Penèlope es casen i s'en van a viure a Ítaca. El pare d'ella veu que no pot viure sense la seva filla i la fa triar entre tornar a casa i quedar-se amb el seu marit, ella acaba triant el que creu millor per ella i es queda amb Ulisses el seu únic i vertader amor. Poc després de la boda van tenir un fill, però les conseqüències de la guerra de Troia  el fa deixar a la seva família i s'en va a combatre a la guerra.

Després d'haver passat la guerra de Troia, Ulisses tarda vint anys en tornar a casa per diversos fets. Per aquest motiu, al cap d'un temps la gent comença a sentir rumors que Ulisses és mort, així que els pretendents de Penèlope van a demanar-li la mà.

   Ulisses en una de les seves aventures d'Herbert James Draper

Ella s'hi nega rotundament i els diu que no es casarà amb ells fins que no acabi de teixir un sudari. Ella es dedicava cada dia a teixir una mica, però també dedicava la nit a desfer el teixit durant el dia, perquè no volia casar-se amb cap d'aquells homes.

     Penèlope teixint el sudari de Waterhouse

Un dia la seva criada la descobreix i ho va dient als seus pretendents. En assabentar se'n, s'enfaden amb ella i li diuen que triï ja d'una vegada un nou marit. En aquell moment torna Ulisses a casa i desafia els pretendents de la seva estimada i els mata a tots amb el seu arc. 




   Representació d'Ulisses matant els pretendents



Què en penseu de la fidelitat de Penèlope cap a Ulisses? creieu que ara hagués actuat igual una Penèlope del segle XXI?

Manar El Kadiri
1r batx

10 comentaris:

Unknown ha dit...

Bona entrada Manar!
M'ha semblat Penèlope una noia molt astuta, pel fet de que deia que es casaria amb ells quan acabés el teixit, sabent que si es per ella no l'acabaria mai. Per altre banda, m'ha sorprès que la seva criada la traís, ja que si treballava per ella, per què l'ha delatat davant els seus pretendents?

M'ha agradat molt la fidelitat de Penèlope cap a Ulisses, es nota que aquest era amor del de veritat! Podria haver tingut qualsevol noi com a marit, però va esperar a Ulisses encara que no estava segura si estaria viu. No obstant, considero que si no volia tornar a casar-se, tampoc havia de fer falses ilusions als pretendets, podria haver anar des de principi amb la veritat...
Respecte a la teva pregunta, suposo que és depèn de la persona, si en realitat has estimat (o encara estimes a aquella persona) no t'aniràs amb una altre, tot i que considero que actualment a la gent li costa estar sola ja que amb algú al menys tens un suport o companyia. O a vegades fins i tot, per oblidar a una persona utilitzen a una altre...

Unknown ha dit...

Molt maca l'entrada Manar. És una historia molt romàntica, i fa creure que encara pot haver-hi persones que estimen de debò. És molt bonic l'acte que fa ella desfer el que anava teixint durant el dia, d'aquesta forma ella podria esperar al seu estimar, Ulises.
Sobre la teva pregunta, des de la meva poca experiència, crec que si de debò estimes a una persona, no vols estar amb cap altre. Tot i així avui en dia hi ha moltes relacions falses, en les que la gent està junta per no estar sola.

Meritxell Redondo ha dit...

És molt astuta la Penèlope, això si que és fidelitat de veritat, no com avui dia...
M'ha agradat molt la història, però veig que es complica molt la vida, podria haver dit que no als seus pretendents i estalviar-se tots els problemes.
Molt bona entrada! :)

Yasmina Ketami ha dit...

La història d'Ulisses i el seu viatge de retornada de la guerra de Troya és molt coneguda.És molt fidel i molt potent l'amor que sent Penèlope cap al seu marit Ulisses, tenint en compte quans pretendents té. Díria que ara en el segle XXI poques persones es passaríen tant de temps esperant... encara que n'hi han algunes que sí esperaríen, com jo.
Bona entrada Manar:)

Irene Sánchez ha dit...

És molt bonic i molt real l'amor de Penelope per Ulisses, de veritat! És una història molt romantica eh. Encara que jo penso com algunes companyes, que hauria estat més fàcil dir-lis als altres petendents que no i no preocupar-se, però és molt fidel a Ulisses, per sort!
Molt bona entrada, molt bonica

Irene Sánchez ha dit...

És molt bonic i molt real l'amor de Penelope per Ulisses, de veritat! És una història molt romantica eh. Encara que jo penso com algunes companyes, que hauria estat més fàcil dir-lis als altres petendents que no i no preocupar-se, però és molt fidel a Ulisses, per sort!
Molt bona entrada, molt bonica

Carla Espinosa ha dit...

M'ha agradat molt l'entrada, ja que parla de l'amor vertader i de la fidelitat que avui dia ningú sap realment el seu significat.
Crec que mai havia llegit aquesta història, però és molt bonica encara que Penèlope es va complicar molt la vida realment.
Molt bona entrada!

Brian V. ha dit...

Ja coneixia aquesta historia, es de les mes conegudes i també de les meves preferides. molt bona entrada.

Laia Fernández ha dit...

És una història molt romàntica. Jo diria que l'he vist en una sèrie que van fer. Últimament l'hem treballada a una assignatura, i l'hem poguda estudiar molt profundament, tota sencera i els detalls. bona entrada!

Paula Campelo ha dit...

Havia sentit a parlar sobre Ulisses, ja que com tots sabem va participar en la guerra de Troia. Tot i això, sempre se'ls hi ha donat molta més importància a altres herois de la guerra que van tenir més protagonisme i a ell sempre se'l deixa una mica més a part. Desconeixia la història d'amor que va tenir amb Penèlope, la seva estimada.

Sincerament, crec que és molt d'admirar la fidelitat que té la noia cap a Ulisses, ja que en aquest cas ens demostra que realment estava enamorada i que no volia estar amb cap altre home que no fos ell. Em sembla molt malament el que va fer la seva cridada delatant-la, tenint en compte que no va utilitzar gens la empatia i no va tenir en compte els sentiments de la noia.

Encara que crec que la història és molt bonica i admiro la fidelitat que s'aprecia, crec que Penèlope hauria d'haver estat molt més clara i haver dit que no des del principi, clarament dir que no pensava casar-se amb cap altre home que no fos Ulisses fins que es confirmés la seva mort.

Una gran entrada!!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts