PAVLOPETRI: LA CIUTAT SUMERGIDA MÉS ANTIGA DEL MÓN
Pavlopetri, és una ciutat antiga grega submergida a la costa del sud de Laconis, al sud-est de Peloponès. Consta de ciments d'edificis intactes, patis i tombes tallades en pedra. Es tracta de l'única ciutat completa més antiga mai trobada sota l'aigua. El lloc disposa de materials com del neolític com de l'edat de Bronze i es creu que la ciutat va sobresortir entre el 5000 fins el 3000 a.C. L'assentament estava situat en un istme que unia la illa Elafonisis amb el continent (que avui és la platja Pounta). Una sèrie de terratrèmols junt amb l'augment del mar van fer que s'enfonsessin, una cosa que va contribuir a la conservació del jaciment durant els últims 3000-4000 anys.
El 1967, Nicholas Flemming de l'institut d'oceanografia, va ser la primera persona en descobrir d'aquesta ciutat i des de llavors ha ajudat a diversos projectes arqueològics.
En el 1968 un equip de la universitat de Cambridge van examinar la ciutat durant sis setmanes per marcar el terreny d'aquesta. Van trobar que s'estén en un àrea entre 300m a 150m, trobada entre 1 a 4 metres de profunditat. Es van identificar quinze edificis separats (que consten d'una sèrie d'habitacions), patis, carrers, tombes de dues càmeres i trenta set tombes de Cista. El lloc sembla que va fins a la illa de Pavlopetri on també es troben ruïnes de murs i material arqueològic.
Comentaris