INSPIRACIÓ DE L’ANTIGA GRÈCIA I ROMA

Estimats lectors del bloc, mirant els vostres comentaris a les meves entrades vaig veure que una en concret tenia nou comentaris! On s’hi torbaven reflexions interessantíssimes, així que no vaig dubtar a fer una segona part, i aquí us la porto.

Quants estils de música hi ha en el món? Quants cantants també l’habiten? O quants l’havien habitat? Milers i milers, des dels trobadors catalans, fins les flautes travesseres, passant per la música dels 60, 70 o 80, que escoltaven o inclús encara escolten els nostres pares. Us posaré en diverses situacions, dient-vos de què va la cançó, i vull que imagineu que vosaltres en sou els protagonistes, vull que us fixeu bé en la lletra, perquè encara que sigui difícil, hi ha una relació entre l’antiga Grècia i Roma. 

ULYSSES- FRANZ FERDINAND

Aquesta cançó no està específicament inspirada en Grècia o Roma, sinó en la figura d’Ulisses, l’heroi grec de l’epopeia homèrica l’Odissea. La cançó parla sobre la cerca d’aventures i el desig d’escapar de la monotonia de la vida quotidiana, evocant la idea d’Ulisses i el seu viatge èpic de retorn de casa després de la guerra de Troia. Tot i que la cançó no es basa directament en esdeveniments o personatges històrics de l’antiga Grècia o Roma la seva referència a Ulisses li atorga un matís mític i èpic. 


EMPEROR’S NEW CLOTHES- PANIC! AT THE DISCO

Encara que, no està relacionat intrínsecament amb l’antiga Grècia i Roma, el terme “emperador” aboca imatges de la Roma Imperial. La cançó en sí, tracta de la sensació d'apoderament i renaixement després d’una caiguda o traïció, més que sobre un tema històric específic. 
Però m’ha semblat bé també posar-la. Així que endavant!



THE MARCH OF THE VARANGIAN GUARD- TURISTAS
Está inspirada a la història de la guàrdia de varega, un cos de soldats vikings que van servir com a guardaespatlles de l’emperador bizantí a Constantinoble durant els S.X al S.XIV. Aboca a l’història medieval i la connexió entre els pobles nòrdics i l’imperi Bizantí. La lletra i la música capturen l’atmosfera èpica i guerrera de la guàrdia de varega, donen vida aquest fascinant capítol de la història europea. 

Estimat lector, quin és el vostre tema preferit? Us llegeixo com sempre als comentaris!

Mercè Vila Valentí 
1r Batx

Comentaris

Irene Roldán ha dit…
Bona entrada! Responent a la teva pregunta la meva cançò preferida és la de Ulysses de Franz Ferdinand. M'ha agradat la referència que fan sobre voler emprendre un viatge al igual que va fer Ulisses. L'únic "però" que li trobo és què Ulisses no va marxar exactament per voluntat pròpia sinó perquè ha de lluitar a la guerra de Troia i a la cançò emprens el viatge per que tu mateix vols escapar.
Bruna Safont ha dit…
Bona entrada! M'agrada com has relacionat la música d'ara amb la història antiga perquè és interessant com els artistes poden agafar temes antics i fer-los seus en les seves cançons.
Responent a la pregunta, crec que hi ha molts estils de música diferents i la meva cançó preferida dels exemples és "Emperor's New Clothes".
Judit Muñoz ha dit…
Molt bona entrada! Personalment, la meva cançó preferida es la de Ulysses, de Franz Ferdinand. Una curiositat sobre aquesta cançó es que no només esta inspirada en l'obra d'Homer, sino que també esta molt influenciada per Ulisses, de James Joyce.
Una de les coses més interessants de la teva entrada es que demostres que les referències a la cultura clàssica no sempre ens venen directament de l'época clàssica, sino que ens poden venir de temps molt més propers.
Maria Teresa Valls ha dit…
Que curiós! La veritat és que no coneixia cap d'aquestes cançons. És interessant veure com històries tan antigues serveixen encara d'inspiració per artistes actuals.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

LES CIUTATS ROMANES