ELS MIRMIDONS, ELS HOMES FORMIGA

El nom  "mirmidons" no tan coneguts avui en dia van ser un poble molt famós a l'antiga Grècia per els reputats i  coneguts  guerrers tant valents i justiciers. La part dolenta d'aquest mite és que hi ha diferents versions, però el que explicaré jo és el d'Ovidi a través de la seva obra Les Metamorfosis.

                    Gravat dels Mirmidons fet per Virgili Solis per una edició de Les Metamorfosis d'Ovidi.

La llegenda diu així: Zeus va mantenir relacions amb la nimfa Ègida i va posar el seu nom  a una illa davant del Peloponès, llavors Hera en assabentar-se de l'aventura del seu marit i que havia posat el nom de la seva amant a l'illa, Hera va decidir enviar una horrible plaga que va matar a la majoria d'habitants. Un dels supervivents, el rei, va suplicar a Zeus per tal que repoblés l'illa. Llavors un raig de sol va il·luminar un roure i van sortir unes formigues. Aleshores va demanar que hi hagués les mateixes formigues que persones. Mentre dormia, aquelles formigues es van començar a convertir en humans i, en despertar-se, va veure que el que havia demanat s'havia complert amb èxit.

 Aquí us deixo un vídeo dels mirmidons per més informació;


Carla López 
4t ESO

Comentaris

Tigist Masllorens ha dit…
Ostres Carla! No l'havia escoltada mai aquesta versió. Parlant de la verssió d'Ovidi, diu que quests guerrers també són famosos per ser els soldats fidels d'Aquil·les durant la Guerra de Troia.
I segons altres versions del mite, el seu nom prové del grec (antic) "myrmex", que significa formiga, reflectint la seva natura treballadora i disciplinada, qualitats que els feien formidables en la guerra. Molt bona entrada!!!
Aina Garcia ha dit…
Bona entrada Carla! Molts veuen aquest mite dels mirmidons com una reoresentació del que passa en realitat a les colònies de formigues que a vegades s'enfronten per la possesió d'un territori. En aquestes "baralles", es moren moltes formigues de les dos colònies implicades. Per això diuen que en auqest sentit els homes i les formigues s'assemblen.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES