16 de febrer del 2015

PENÈLOPE

Penèlope, dona d'Ulisses
 
Penèlope és un personatge de l’Odissea, concretament, la dona d’Ulisses. Penèlope era filla del rei Ícar d’Esparta i la nimfa Periboa. El seu marit, Ulisses, era el rei d’Ítaca i el més savi de tots els herois grecs de la guerra de Troia. Ulisses i Penèlope van tenir un fill anomenat Telèmac

Quan Ulisses va haver d’anar a complir el seu deure i lluitar a la guerra de Troia, Penèlope es va quedar sola a Ítaca amb el seu fill. Ulisses va tardar 20 anys a tornar a Ítaca, degut el llarg viatge des de Troia fins a Ítaca. Durant aquests anys Penèlope li va ser fidel, perquè ella no era capaç d’estimar cap més home i tampoc volia, Però els nobles li feien molta pressió perquè es tornes a casar, ja que creien que Ulisses mai tornaria al costat de Penèlope i Telèmac. 

Tots els nobles volien casar-se amb ella perquè a més a més de posseir una gran bellesa el nou marit seria el rei d'Ítaca. Però Penèlope no va cedir a la pressió i els va enganyar a tots els seus pretendents durant temps, els quals disposaven de totes les viandes del seu palau. Penèlope va prometre que triaria un dels seus pretendents i s’hi casaria quan acabes el sudari del seu sogre Laertes. Penèlope es passava el dia fent veure que teixia com si no hi hagués demà i les nits les aprofitava per desteixir el sudari. Amb aquest acte, Penèlope, va demostrar una intel·ligència que només podia ser comparada amb la d’Ulisses. 
Penèlope teixint el sudari
Finalment Ulisses va tornar a Ítaca per venjar-se, va entrar a palau i va matar tots els pretendents, però Penèlope no es creia que fos ell i no se’l va creure fins que Ulisses va revelar que coneixia el secret que una de les potes del llit que ell mateix havia fet amb una branca d’olivera, la qual estava a prop del palau. Després d’explicar-se tot el què havia passat durant aquests 20 anys van viure feliços per sempre més.

Penèlope i Ulisses conversant després de 20 anys
Si voleu veure un documental sobre el viatge de tornada d'Ulisses cap a casa seu cliqueu aquí

Aquí us deixo una cançó: 


Míriam El Mouhadab Carbonell
1r Batx

6 comentaris:

Júlia Rama Vilaró ha dit...

M'ha agradat molt Míriam. Jo ja n'havia sentit a parlar, a més moltes vegades han reproduït aquesta història a moltes series de televisió. Genial.

Unknown ha dit...

Quina entrada més curiosa, n'havia sentit a parlar, però no sabia la història exacte!

Unknown ha dit...

Jo també n'havia sentit molt de Ulisses i Penèlope, és molt maco el fet de que li sigués fidel durant 20 anys.

Anònim ha dit...

M'agrada molt com amb tants anys Penèlope no li es infidel, i l'astúcia de pel matí teixir el sudari i per la nit desteixir-lo. I m'encanta que puguin acabar vivint feliços.

Cecília ha dit...

Que boniques que son es històries amb final feliç... A mi el que més m'ha agradat es com Ulisses aconsegueix fer-li creure a Penèlope que realment és ell.

Anònim ha dit...

Que maco! És preciós que Penèlope esperés al seu marit i s'enginyés lo del sudari per a poder fer temps fins que tornés Ulisses. Una entrada preciosa.

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts